Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καύσωνας: Το κόλπο που δροσίζει για να κοιμόμαστε άνετα

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει οι νύχτες γίνονται δύσκολες για όσους δεν διαθέτουν κλιματιστικό ή δεν επιθυμούν να το ανάψουν επειδή δυσχαιρένει την αναπνοή τους.

Υπάρχει ωστόσο ένα κόλπο με τον ανεμιστήρα που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε μια ζεστή νύχτα με πνιγηρή ζέστη. Πρόκειται για την τεχνική του διασταυρούμενου αερισμού ή αλλιώς απεγκλωβισμού της θερμότητας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας επιδαπέδιος ανεμιστήρας που μπορεί να τοποθετηθεί «φάτσα» σε ανοιχτό παράθυρο. Αντί δηλαδή ο ανεμιστήρας να μας φυσάει απευθείας ενώ είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, το μυστικό είναι να τον στρέψουμε έτσι ώστε να «βλέπει» ένα ανοιχτό παράθυρο.

Καύσωνας: Το φετινό καλοκαίρι σπάει ρεκόρ και νεύρα

Ο σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού Nelson Lebo με έδρα τη Νέα Ζηλανδία συστήνει να τοποθετούμε τον ανεμιστήρα σε μια σκιερή πλευρά του σπιτιού με κατεύθυνση προς το παράθυρο, μόλις η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος πέσει χαμηλότερα από εκείνη εντός του σπιτιού.

Με αυτή την τεχνική ενεργοποιείται η διασταυρούμενη ροή του αέρα όπου ουσιαστικά ο θερμός αέρας διοχετεύεται εκτός σπιτιού και επιτρέπεται να εισέλθει δροσερός αέρας.

Για τον Nelson Lebo αυτή η μέθοδος είναι πιο πρακτική από την τοποθέτηση του ανεμιστήρα μπροστά μας ενώ κοιμόμαστε, μια πρακτική που ξηραίνει τη μύτη και τους αεραγωγούς, ενώ μπορεί να ενοχλεί και λόγω του θορύβου.

Tags
Back to top button