Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ινδικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα μας πρόσφερε τα Mirage 2000-5-Το μάθημα της ιρανικής επίθεσης απαιτεί πολλά αεροσκάφη σε ρόλο αναχαίτησης drone

Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 από την Ελλάδα, τα οποία είναι περίπου 25 ετών.

Αυτή η ενδιαφέρουσα είδηση προέρχεται από το idrw.org, ένα ινδικό μέσο ενημέρωσης, και επικαλείται μια ανώνυμη πηγή,

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Αμυντικών Δυνάμεων, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ινδία.

Σύμφωνα με το ινδικό μέσο, ο Α/ΓΓΕΘΑ πρότεινε αυτή την πώληση στο ινδικό υπουργείο Άμυνας.

Η ισχύς του ελληνικού αεροσκάφους προέρχεται από τον μοναδικό κινητήρα turbofan SNECMA M53-P2.
Αυτός ο εντυπωσιακός κινητήρας του επιτρέπει να φτάσει σε ταχύτητα 2,2 Mach.

Το αεροσκάφος μπορεί να καλύψει μια απόσταση 1.550 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό και μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο έως και 17.060 μέτρα.

Μπορεί επίσης να ανέλθει με αξιοσημείωτο ρυθμό 285 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Το Mirage 2000-5 είναι πολύ εντυπωσιακό. Έρχεται εξοπλισμένο με το ραντάρ Thales RDY-2, το οποίο διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης πολλαπλών στόχων και βελτιωμένες λειτουργίες ανίχνευσης.

Επιπλέον, περιλαμβάνει μια υπερσύγχρονη αρθρωτή μονάδα επεξεργασίας δεδομένων, μια λεπτομερή πολυλειτουργική έγχρωμη οθόνη και ένα σύστημα όρασης με απεικόνιση τοποθετημένη στο κράνος του πιλότου.

Οπλισμένο βαριά θα λέγαμε, το αεροσκάφος Mirage 2000-5 διαθέτει μια εκτεταμένη σειρά όπλων.

Κύριο όπλο είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος MICA, ο οποίος είναι τρομερά αποτελεσματικός, τόσο σε αερομαχίες  μικρού βεληνεκούς όσο και σε επιθέσεις εκτός οπτικού βεληνεκούς.

Το αεροσκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με τον πύραυλο Super 530D για αποστολές αέρος-αέρος που απαιτούν μεγαλύτερη εμβέλεια.

Για αποστολές αέρος-εδάφους, το Mirage 2000-5 είναι εξοπλισμένο με βόμβες καθοδήγησης με λέιζερ, πυραύλους κατά Πολεμικών πλοίων και ένα διπλό αυτόματο πυροβόλο DEFA 554.

Σύμφωνα με το ινδικό ΜΜΕ, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage είναι μόλις 25 ετών, υποδεικνύοντας ένα στιβαρό πλεονέκτημα,που είναι ιδανικά κατάλληλο για την ινδική Πολεμική Αεροπορία.

Επί του παρόντος, η ινδική Πολεμική Αεροπορία διατηρεί ένα εκτιμώμενο απόθεμα 49 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός είναι επιρρεπής σε διακυμάνσεις λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η τακτική συντήρηση, οι αναβαθμίσεις των συστημάτων των αεροσκαφών και ο πιθανός παροπλισμός μέρους του αριθμού τους.

Τι ετοιμάζει το ΥΠΕΘΑ για την Πολεμική μας Αεροπορία

Επικαλούμενος την ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις να περάσουν σε μία νέα εποχή, ο Δένδιας επανέλαβε την θέση του ότι «πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα πάντα, έχω πει λοιπόν ότι είναι πρόκληση για μας να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας».

Όπως είπε η Ελλάδα θα πάει σε «τρεις βασικούς τύπους», στο F-16 Viper, στα Rafale και σε λίγα χρόνια στο F-35. Και όπως υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό αποσύροντας κατ΄ αρχάς ιστορικά αεροσκάφη».

«Το F-4, θα πάω τον άλλο μήνα στο Αεροδρόμιο για να το χαιρετίσουμε. Υπηρέτησε την πατρίδα πιστά, αλλά είναι ένα αεροπλάνο που πρώτα πέταξε κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, εδώ και μισό αιώνα. Όπως επίσης θα προσπαθήσουμε να πουλήσουμε και τα F16 Block 30 και τα Mirage 2000-5.

Kαι λένε πολλοί «γιατί να το κάνουμε αυτό»; Μα η απάντηση είναι απλή. Ένα σύγχρονο αεροπλάνο έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη πυρός από ένα αεροπλάνο προηγούμενης γενιάς, που μας κοστίζει πολύ περισσότερο γιατί πρέπει να έχουμε πολύ περισσότερες γραμμές συντήρησης αεροσκαφών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button