
Χθες βράδυ είχαμε μία ακόμη, την Τέταρτη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην γραμμή επαφής Τζαμού -Κασμίρ από τους Πακιστανούς.
Ανταλλάχθηκαν σφοδρά πυρά μεταξύ των δύο πλευρών και το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι για πολλούς λόγους.
Την ίδια στιγμή η Πακιστανική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε την άσκηση Zarb-e-Haideri, μια τριήμερη άσκηση αεροπορικού πολέμου υψηλής έντασης υπό τη Νότια Πολεμική Διοίκηση.
Η άσκηση θα επικεντρωθεί σε πλήρεις συνδυασμένες επιχειρήσεις με προηγμένα συστήματα διοίκησης και ελέγχου.
Διαφορετικού τύπου μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των JF-17 Thunder και F-16, συμμετέχουν στην άσκηση.
Ο Ζελένσκι "λύγισε", είναι έτοιμος να παραχωρήσει την Κριμαία! Τραμπ- Να σταματήσει ο Πούτιν να πυροβολεί και να υπογράψει
Ο σκοπός της άσκησης είναι να προετοιμαστεί επαγγελματικά η Πακιστανική Πολεμική Αεροπορία και να δώσει την κατάλληλη απάντηση στην Ινδία σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου από το Πακιστάν.
Η Πακιστανική Πολεμική Αεροπορία, μετά την εξελισσόμενη περιφερειακή κατάσταση ασφάλειας, ενεργοποίησε το αεροδρόμιο Σαιντού Σαρίφ στο Σουάτ ως επιχειρησιακή αεροπορική βάση.
Επίσης έθεσε επίσης σε λειτουργία το αεροδρόμιο Σκαρντού.
Το Σκαρντού είναι μια στρατηγική τοποθεσία στο Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν από όπου παρέχεται πολλαπλή υλικοτεχνική υποστήριξη στις πακιστανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε προκεχωρημένες τοποθεσίες στην περιφέρεια του ο Σιατσίν.
Ο σκοπός της ανάπτυξης μαχητικών αεροσκαφών στο Σκαρντού είναι η αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού ενδεχομένου από την Ινδική Πολεμική Αεροπορία στο Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν.
Η Πακιστανική Πολεμική Αεροπορία έχει ενεργοποιήσει όλες τις αεροπορικές της βάσεις σε όλο το Πακιστάν και έχει θέσει σε λειτουργία όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της.
Βαριά φορτία αεροπορικών πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων βομβών, σφαιρών και πυραύλων, έχουν ετοιμαστεί με μαχητικά αεροσκάφη για να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην Ινδία σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου του Πακιστάν.
Στο έλεος των αδίστακτων εισπρακτικών εταιρειών οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ! Τα χρέη τους παραδίδονται στα funds
Ινδία και Γαλλία θα υπογράψουν συμφωνία για την αγορά 26 αεροσκάφη Rafale-M για το Ινδικό Ναυτικό
Το Rafale-M θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο ικανά μαχητικά αεροσκάφη της κατηγορίας του στον κόσμο και προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο από το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.
Το Ινδικό Ναυτικό είναι έτοιμο να εκτοξευθεί σε νέα ύψη, με μια τεράστια συμφωνία ύψους 63.000 εκατομμυρίων ρουπιών για την αγορά 26 μαχητικών αεροσκαφών Rafale-M από τη Γαλλία, η οποία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.
Αυτά τα προηγμένα αεροσκάφη, που θα κυριαρχήσουν στους αιθέρες από τα αεροπλανοφόρα INS Vikrant και INS Vikramaditya, ενώ θα ενισχύσουν τη ναυτική ισχύ της Ινδίας, αντιμετωπίζοντας απειλές στον Ινδικό Ωκεανό.
Το Rafale-M θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο ικανά μαχητικά της κατηγορίας του στον κόσμο και προς το παρόν πετά μόνο σε μοίρες του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η συμφωνία περιλαμβάνει 22 μονοθέσια αεροσκάφη Rafale-M και τέσσερα διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη, με τις παραδόσεις να ξεκινούν σε λίγα χρόνια και να αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2031.
Τα αεροσκάφη Rafale-M θα λειτουργούν από τις INS Vikrant και INS Vikramaditya, αντικαθιστώντας τον γερασμένο στόλο των αεροσκαφών MiG-29K.
Η συμφωνία θα υπογραφεί από τον Ινδό Υπουργό Άμυνας και μέλη της γαλλικής εταιρείας Dassault Aviation.
Η γαλλική αεροδιαστημική εταιρεία αναμένεται να ενσωματώσει ινδικούς πυραύλους όπως τον Astra, υποστηρίζοντας τους στόχους αυτονομίας της Ινδίας.
Η συμφωνία ενισχύει επίσης τους στρατηγικούς δεσμούς Ινδίας-Γαλλίας, με δυνατότητα μελλοντικής συμπαραγωγής και μεταφοράς τεχνολογίας. Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) διαθέτει ήδη 36 μαχητικά Rafale.
Η νέα συμφωνία θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών Rafale στην Ινδία σε 62, ενισχύοντας σημαντικά τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών 4,5 γενιάς της χώρας.
Ινδία και Πακιστάν βρίσκονται κυριολεκτικά μια ανάσα από μια μετωπική στρατιωτική σύγκρουση, με αφορμή το Κασμίρ.
Τα αίτια όμως αυτής της επικείμενης σύγκρουσης είναι πολλά και διαφορετικά, αφού αφορούν την τύχη της κεντρικής Ασίας, και κυρίως τα σχέδια της Κίνας και της Τουρκίας, με τον δρόμο του μεταξιού και πολλά άλλα.