Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

IGB: Σε εμπορική λειτουργία από το καλοκαίρι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός

Στα τέλη του καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, σύμφωνα με το

Το εργοτάξιο κατασκευής του έργου επισκέφθηκαν ο υπουργός ενέργειας Κ. Σκρέκας μαζί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Kiril Petkov αλλά και τον υπουργό Ενέργειας της γειτονικής χώρας Alexander Nikolov. Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού.

Ο Ελληνοβουλγαρικός αγωγός με μήκος 182 χιλιόμετρα, ως γνωστόν πρόκειται να συνδέσει την Κομοτηνή με τη Stara Zagora και θα αποτελέσει το δεύτερο σημείο διασύνδεσης των συστημάτων αερίου Ελλάδας και Βουλγαρίας πέρα από το υφιστάμενο σταθμό στο Σιδηρόκαστρο.

Με δυναμικότητα 5 δισ. κυβικά μέτρα, ο IGB αρχικά θα λειτουργήσει μεταφέροντας ετήσια ποσότητα αερίου 3 δισ. κ.μ.

Ο IGB καθώς προβλέπεται να συνδεθεί με τον αγωγό TAP, σε συνδυασμό με τους διασυνδετήριους αγωγούς Βουλγαρίας Ρουμανίας και Βουλγαρίας Σερβίας αναμένεται να δώσει σάρκα και οστά στο λεγόμενο κάθετο διάδρομο.

Δηλαδή θα συνδέσει τις χώρες των κεντρικών Βαλκανίων με το αέριο της Κασπίας και τον αγωγό TAP. Παράλληλα θα δώσει πρόσβαση σε υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG, είτε μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας είτε μέσω του νέου τερματικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης, στις συγκεκριμένες χώρες που σήμερα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από φυσικό αέριο μέσω αγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Έργου έχει αναλάβει η Εταιρεία ICGB AD, με έδρα τη Βουλγαρία και μετόχους τη Βουλγαρική κρατική Εταιρεία Bulgarian Energy Holding (BEH) (50%) και την IGI Poseidon (50%), στην οποία μετέχουν η ΔΕΠΑ και η Edison. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ.

Tags
Back to top button