Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδρύεται Παρατηρητήριο του ΟΟΣΑ για τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα

Με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ξεκινά συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στο πλαίσιο της τεχνικής υποστήριξης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπεγράφη συμφωνία που επιτρέπει τη μεταφορά της υψηλής τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ΟΟΣΑ σε θέματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Οι άξονες της συνεργασίας είναι:

1. Η σύσταση και ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας, το οποίο θα αποτελέσει έναν μόνιμο μηχανισμό μέτρησης και μείωσης της γραφειοκρατίας στη χώρα.

2. Η ενδυνάμωση του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης των Διαδικασιών, το οποίο αποτελεί την κεντρική πολιτική για τη μείωση της γραφειοκρατίας στη χώρα.

Προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, η  συνεχής και σταθερή μείωση των διοικητικών βαρών μέσω της απλούστευσης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών, αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση διοικητικών βαρών, η οποία προέκυψε από την προηγούμενη συνεργασία του Ελληνικού Κράτους με τον ΟΟΣΑ το 2014, απέφερε κέρδη της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Tags
Back to top button