Οι επιστήμονες εργάστηκαν για να ανακαλύψουν εάν μια μετάλλαξη που έχει προκύψει σε όγκο μπορεί να μετατραπεί σε αντιγόνο, σημείωσε ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μαθηματικών. N. F. Gamaleya στην Μόσχα.
Οι προκλινικές μελέτες του εμβολίου κατά του καρκίνου δείχνουν ότι το φάρμακο καταστέλλει την ανάπτυξη όγκου και πιθανώς την πιθανότητα μεταστάσεων.
Αυτό ανέφερε στο TASS ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία Alexander Gintsburg.
Φλέγεται η Μέση Ανατολή! Μπαράζ πυραύλων από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ - Ρουκέτες στο Ασκελόν από τη Γάζα
Οι ασθενείς με μελάνωμα θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν εμβόλιο κατά του καρκίνου.
Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από πολλές επιστημονικές ομάδες ( Ερευνητικό Ογκολογικό Ινστιτούτο της Μόσχας. P. A. Herzen και Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Ογκολογίας), όπως αναφέρει το
Ο επικεφαλής ογκολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου Ακτινολογίας του υπουργείου, Ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Αντρέι Κάπριν ανέφερε ότι οι προκλινικές δοκιμές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
«Έχει αποδειχθεί σε ζωικά μοντέλα ότι αυτό το φάρμακο εμβολίου καταστέλλει τέλεια την ανάπτυξη όγκου και, προφανώς, καταστέλλει επίσης την πιθανότητα μετάστασης αυτού του όγκου», είπε ο ίδιος.
Ο Gintsburg είπε επίσης ότι οι επιστήμονες εργάζονται για να ανακαλύψουν εάν μια μετάλλαξη που έχει προκύψει σε έναν όγκο, μπορεί να μετατραπεί σε αντιγόνο που θα διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, λειτουργώντας ενάντια στον όγκο του ίδιου του οργανισμού.
«Όλα αυτά σχεδιάζονται να διευθετηθούν μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο, τα κέντρα Herzen και Blokhin θα πρέπει να στραφούν στη χρήση αυτού του φαρμάκου εμβολίου σε ασθενείς», κατέληξε ο ίδιος.
Tέλος οι κάρτες! Έρχεται αναγνώριση προσώπου και σάρωση παλάμης για τις συναλλαγές μας
Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2024, ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε δηλώσει πως τα ρωσικά εμβόλια κατά του καρκίνου «θα μπορούσαν να είναι σύντομα διαθέσιμα στους ασθενείς»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι επιστήμονες της χώρας του βρίσκονται «πολύ κοντά» στη δημιουργία εμβολίων για τον καρκίνο, τα οποία, όπως είπε, θα μπορούσαν να είναι σύντομα διαθέσιμα στους ασθενείς.
Ο πούτιν είχε μιλήσει σε φόρουμ στη Μόσχα για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, λέγοντας: «Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων εμβολίων κατά του καρκίνου και ανοσοτροποποιητικών φαρμάκων μιας νέας γενιάς