Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ηπατίτιδα: Πως να προστατευθούμε – Τι λέει καθηγητής του ΕΚΠΑ

Το θέμα της οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά έχει θορυβήσει τους πάντες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κι’ αυτό διότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία.

Για το θέμα της εμφάνισης ηπατίτιδας σε παιδιά, μίλησε στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης καθηγητής γαστρεντερολογίας στο EKΠA.

Όπως τόνισε: «έχουμε αναφορά αυξημένων περιστατικών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, πάντα υπήρχαν ηπατίτιδες άγνωστης αιτιολογίας. Αναφέρονται αυξημένοι αριθμοί σε διάφορες χώρες, ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έχουν αναφερθεί και σε άλλες χώρες, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόριο Αμερική, λίγο στην Ιαπωνία».

Τα μάτια δείχνουν από τι κινδυνεύει η υγεία μας

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για το αίτιο, πιθανολογείται ο αδενοϊός, το στέλεχος 41, ο οποίος είναι ένας ιός που τον ξέραμε, υπήρχε και προκαλεί περισσότερο γαστρεντερολογικά προβλήματα και γαστρεντερίτιδες στα παιδιά και σπανίως σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά, που φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα ποσοστό 10% της κεραυνοβόλου βαριάς ηπατίτιδας, που δημιουργεί ανάγκη για μεταμόσχευση», είπε ακόμη.

Για την έλλειψη μοσχευμάτων

Υγεία: Το «φάρμακο» που ξανανιώνει την καρδιά των 70ρηδων

«Θεωρητικά μπορούμε να κάνουμε, αλλά το σύστημα στα παιδιά δεν είναι τόσο οργανωμένο και δεν βρίσκουμε την επείγουσα βάση, ακόμα και στους ενήλικες, ώστε να βρεθεί μόσχευμα σε λίγα 24ωρα» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Με την έλλειψη μοσχευμάτων που υπάρχει στη χώρα μας είναι πρακτικά αδύνατον και γι αυτό η χώρα έχει μία διακρατική συμφωνία με την Ιταλία για να στέλνει τα περιστατικά με κεραυνοβόλο ηπατίτιδα, ώστε να διακομίζονται εκεί».

Τέλος για το πώς μπορούμε να προστατευθούμε τόνισε ότι: «Η μάσκα βοηθάει λίγο, κυρίως βοηθάει το πλύσιμο των χεριών, γιατί μεταδίδεται από τα χέρια αν πιάσουν κάτι μολυσμένο και μεταφερθεί στον οργανισμό, αν μετά το παιδιά φάει κάποιο αντικείμενο».

Tags
Back to top button