Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: «Χρυσοπλήρωσαν» την άγνοιά τους... αλλά κέρδισαν 19 εκατ. views!

Τρεις αδερφές… της GEN Z πλήρωσαν ακριβά την άγνοιά τους όταν παρήγγειλαν μπριζόλα σε ένα εστιατόριο στη Βόρεια Καρολίνα, χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει η ένδειξη “MKT” στο μενού. Η έκπληξή τους αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει συγκεντρώσει πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές.

Η 20χρονη Αριμπέλα Μένολντ και οι αδερφές της επισκέφθηκαν το εστιατόριο Moonrakers στην παραθαλάσσια πόλη Μπόφορτ, όπου παρήγγειλαν δύο μπριζόλες New York strip 340 γραμμαρίων, πιστεύοντας ότι η τιμή τους κυμαινόταν μεταξύ 20 και 30 δολαρίων, όπως αναφέρει η nypost. Ωστόσο, η συντομογραφία “MKT” σημαίνει “μέση τιμή αγοράς”, δηλαδή η τιμή καθορίζεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το κόστος των υλικών — κάτι που τελικά κόστισε στις αδερφές 52 δολάρια ανά μπριζόλα.

Ο τελικός λογαριασμός ανήλθε σε 159,14 δολάρια και περιλάμβανε επίσης μια σαλάτα με λάχανο και κοτόπουλο αξίας 39 δολαρίων, ένα παιδικό τοστ με τυρί για 10 δολάρια και ένα αναψυκτικό για 3 δολάρια. Η επιβάρυνση με κάρτα (3%) πρόσθεσε 4,35 δολάρια και ο φόρος πωλήσεων (6,75%) άλλα 9,79 δολάρια.

«Νομίζαμε ότι θα ήταν γύρω στα 20 με 30 δολάρια», δήλωσε η Μένολντ στο Newsweek, ενώ στο βίντεο στο TikTok γράφει: «POV: Δεν ήξερες τι σημαίνει “mkt” στο μενού της μπριζόλας και τώρα το πληρώνεις». Ευτυχώς για τις τρεις αδερφές, ο παππούς τους ανέλαβε τον λογαριασμό, κάτι που η Μένολντ χαρακτήρισε «πολύ γλυκό».

Οι αντιδράσεις στα social media μετά το βίντεο

Οι αντιδράσεις στα social media ήταν ανάμεικτες. Κάποιοι σχολίασαν πως αν διαιρεθεί το ποσό ανά άτομο, δεν είναι τόσο υπερβολικό, ενώ άλλοι έμειναν άναυδοι από την τιμή της σαλάτας. Υπήρξαν και επικριτικά σχόλια για την έλλειψη ενημέρωσης από τον σερβιτόρο, με χρήστες να επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να είχε εξηγήσει τι σημαίνει η συντομογραφία και ποιο είναι το κόστος.

Το περιστατικό πυροδότησε ευρύτερη συζήτηση για τις κρυφές χρεώσεις στα εστιατόρια. Πριν λίγο καιρό, ένας πρώην εργαζόμενος σε εστιατόριο της Καλιφόρνια είχε καταγγείλει ότι χρεώσεις που αφορούν το προσωπικό, δεν διανέμονται απαραίτητα στο προσωπικό της κουζίνας. Σε αντίστοιχο περιστατικό, πελάτης ανέβασε απόδειξη με αναγκαστική χρέωση για το προσωπικό, προκαλώντας οργή στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη Νέα Υόρκη, η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: δεν επιτρέπεται καμία επιπλέον χρέωση πάνω από τις αναγραφόμενες τιμές φαγητού και ποτού, εκτός αν πρόκειται για νόμιμη χρέωση εξυπηρέτησης που έχει γνωστοποιηθεί σαφώς πριν από την παραγγελία.

Tags
Back to top button