Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Γερουσία εξετάζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας για εικαζόμενες κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για τον Νόμο περί υπεράσπισης της κυριαρχίας της Ουκρανίας του 2022 στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ανέφερε την Πέμπτη το Politico.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, η Γερουσία των ΗΠΑ είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία συνεχίζει τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του hacking κατά τον περασμένο μήνα, μέσω του οποίου «έριξε» σχεδόν 70 ιστότοπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, τα αντίποινα κατά της Μόσχας για κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία βρίσκονται προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη.

«Εάν υπάρξουν κυρώσεις πριν από την εισβολή, θα συνδεθούν με ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εντός της Ουκρανίας», δήλωσε ο Κρις Μέρφι, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, σύμφωνα με το Politico.

Εν τω μεταξύ, οι θέσεις των γερουσιαστών διέφεραν, με ορισμένους νομοθέτες να πιστεύουν ότι οι κυρώσεις για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον Νόμο για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας του 2022, ο οποίος συνεπάγεται κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη εισβολή.

Ο Νόμος για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας του 2022 εισήχθη από τον Λευκό Οίκο στο Κογκρέσο στα μέσα Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή εξετάζεται από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία για να περιορίσει την υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα και επιβάλλει πιθανά αποτρεπτικά μέτρα εναντίον Ρώσων αξιωματούχων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οικονομικών επιχειρήσεων. Οι περιορισμοί μπορεί επίσης να στοχεύσουν το έργο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Οι εντάσεις γύρω από την Ουκρανία έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφράζουν ανησυχίες για τη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα ουκρανικά σύνορα και το ΝΑΤΟ να προτρέπει τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη στο Κίεβο. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής έχουν προμηθεύσει αρκετά όπλα στην Ουκρανία, κυρίως πυρομαχικά και αντιαρματικά όπλα, με την Ουάσινγκτον να στέλνει πρόσθετες δυνάμεις στη γειτονική Πολωνία και τη Ρουμανία.

Η Ρωσία με τη σειρά της έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί τις προθέσεις εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα, ενώ επισημαίνει ότι η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα αποτελεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια και παρεμποδίζει μια ειρηνική επίλυση στο ουκρανικό Ντονμπάς.

Tags
Back to top button