Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που προσφέρει μακροζωία: Τι πρέπει όμως να προσέξετε

Υπάρχει μια τροφή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «θησαυρός». Όσοι την καταναλώνουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη. Και αυτή δεν είναι άλλη από το ψάρι.


Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι περισσότεροι από εμάς δεν θα πουν όχι σε μια μερίδα φρέσκο ψάρι που άλλες φορές μπορεί να συνοδεύεται με πατάτες, σαλάτα και άλλες απλά με λίγο ψωμί.

Το ψάρι μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς προσφέρει υγεία αλλά προσθέτει και χρόνια σε όλους εκείνους που επιλέγουν να του δώσουν μια θέση στην καθημερινή τους διατροφή.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε κάθε φορά που επιλέγουμε ψάρι;

Δεν είναι όλα τα ψάρια αθώα. Και αυτό γιατί; Πολλά απο αυτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδραργύρου. Σύμφωνα μάλιστα με το με τον αμερικανικό οργανισμό ΕΡΑ (Environmental Protection Agency), ο άνθρωπος δεν πρέπει να παίρνει πάνω από 0,1 mg υδραργύρου την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους.


Ποια ψάρια θα πρέπει να αποφεύγετε

1.Φρέσκος Τόνος

2. Ξιφίας

Πάντως η κατανάλωση ψαριού μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης, αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τους θρόμβους αίματος και τη φλεγμονή.

Tags
Back to top button