Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που περιέχει 3 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Μπορεί ασβέστιο και γάλα να είναι στο νου μας δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, ωστόσο υπάρχουν πολλές τροφές που περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.

Μία από αυτές είναι και το , γνωστά και ως «υγιεινή σοκολάτα», το οποίο μάλιστα περιέχει 3πλασια ποσότητα ασβεστίου από το γάλα. Η «ταπεινή» αυτή τροφή μάς δίνει 350mg ασβεστίου ανά 100γρ., ενώ το γάλα, μόνο 120-130 mg ασβεστίου ανά 100γρ, κι αυτά όχι καλά αφομοιώσιμα στην περίπτωση του παστεριωμένου αγελαδινού γάλακτος.

 

Επιπλέον, το χαρούπι περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β και β-κατορένιο (προστάδιο των βιταμινών Α) μέταλλα (κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο) και ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο). Περιέχει ακόμα τανίνες, ινώδεις ουσίες όπως η λιγνίνη που επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερόλη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και την πέψη των τροφών.

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωσή του συμβάλλει στη θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα, ενώ είναι ιδανικό και για όσους κάνουν δίαιτα, καθώς περιέχει ελάχιστα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες από τη σοκολάτα. Το χαρούπι λέγεται επίσης ότι βοηθά στην αύξηση της λίμπιντο και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Tags
Back to top button