Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία ξεκινά την κατασκευή διαστημικού κέντρου στην Προύσα

Μια «ριζοσπαστική», όπως χαρακτηρίστηκε, τελετή έλαβε χώρα στην Προύσα για το Κέντρο Διαστημικής και Αεροπορικής Εκπαίδευσης Gökmen που στόχος της Άγκυρας είναι να αποτελέσει ένα από τα 5 μεγαλύτερα κέντρα διαστήματος σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τουρκικής Γενικής Γραμματείας Τύπου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Φκρί Ιτσίκ παρακολούθησε την τελετή στο κέντρο που θα είναι το πρώτο για τούρκους αστροναύτες.

Το κέντρο θα χτιστεί σε μια περιοχή 13 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση για μηδενική βαρύτητα, τούνελ αεροδυναμικής και άλλα 154 διαδραστικά εκπαιδευτικά σενάρια. Εκεί θα υπάρχουν και πληροφορίες για γαλαξίες. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Ιτσίκ τόνισε πως στόχος είναι να εκτοξευτεί ο Turksat 6A μέχρι το 2020 και πως θα χρησιμοποιηθεί για τηλεπικοινωνίες και διαστημικές δραστηριότητες.

«Θέτουμε ειδικό βάρος στην εγκατάσταση αυτή. Είναι η εποχή του διαστήματος. Διαστημικά ταξίδια θα ξεκινήσουν. Υπάρχει πολύ δουλειά πάνω σε αυτό. Ένα νομικό πλαίσιο για διαστημικές σπουδές έχει τεθεί. Αυτό είναι ένα πεδίο που θα απασχολήσει τον κόσμο στο εγγύς μέλλον»

Tags
Back to top button