Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταφράσει τα γαβγίσματα των σκύλων!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνουν τα γαβγίσματα των σκύλων. Επιπλέον, εκπαιδεύουν την AI να αναγνωρίζει την ηλικία, το φύλο και τη ράτσα του σκύλου, βάσει του γαβγίσματος.

Παρόλο που η κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας από τα AI συστήματα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, δεν υπάρχουν ανάλογες βάσεις δεδομένων για σκύλους. Έτσι οι ερευνητές προσπαθούν να παρακάμψουν αυτήν την έλλειψη δεδομένων παίρνοντας δεδομένα από έρευνες σε ανθρώπους. Η ομάδα συγκέντρωσε τα γαβγίσματα και τα γρυλίσματα από 74 σκύλους διαφόρων ρατσών, ηλικιών και φύλων, σε μία ποικιλία συνθηκών.

Έπειτα τροφοδότησαν με αυτά τα δεδομένα ένα μοντέλο εκμάθησης μηχανής, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να αναλύει τον ανθρώπινο λόγο. Παραδόξως το μοντέλο ήταν καλό στη μετάφραση της επικοινωνίας των σκύλων.

Κατά μέσο όρο, το μοντέλο ήταν ακριβές κατά 70% στις διάφορες δοκιμές.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η κατανόηση των διαφόρων ήχων των ζώων, μπορεί να βελτιώσει πώς οι άνθρωποι κατανοούν και ανταποκρίνονται στις φυσικές και συναισθηματικές ανάγκες των ζώων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο Computational Linguistics, Language Resources and Evaluation.

 

Tags
Back to top button