Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η σαλάτα ντάκος αναδείχθηκε η καλύτερη σαλάτα παγκοσμίως

Συγκεκριμένα, στη λίστα με τις σαλάτες που έχουν τις κορυφαίες βαθμολογίες, ο ντάκος είναι στην πρώτη θέση με 4,5 αστεράκια στα πέντε. «Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ένα ξηρό κριθαρένιο παξιμάδι, μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιολάδου», γράφει το Taste Atlas.

Στην τρίτη θέση της λίστας είναι η χωριάτικη με 4,4 αστεράκια: «είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας και αποτελείται από ντομάτες, κρεμμύδια σε φέτες, φέτες αγγουριού. Αναλόγως την περιοχή μπορεί να υπάρχουν ελιές, πράσινες πιπεριές, φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι. Όταν η φέτα υπάρχει στη σαλάτα, είναι κομμένη σε φέτες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αναμειγνύεται με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί ελαφρώς. Το όνομά της υποδηλώνει ότι ήταν ένα αγροτικό πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν κάποια βασικά συστατικά στο χωράφι και τα ανακάτευαν μαζί. Η ελληνική σαλάτα είναι ένα πραγματικό καλοκαιρινό πιάτο, γεμάτο δροσιστικά, ωμά λαχανικά και βότανα».

Στη λίστα με τις 100 καλύτερες σαλάτες, βρίσκονται ακόμα τέσσερις ελληνικές:

Χόρτα στην 25η θέση

Πατατοσαλάτα στην 39η θέση

Τονοσαλάτα στην 52 θέση

Παντζαροσαλάτα στην 61η θέση

Οι 10 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο:

  1. Ντάκος – Ελλάδα
  2. Σαλάτα με χτυπημένο αγγούρι – Θιβέτ, Κίνα
  3. Χωριάτικη σαλάτα – Ελλάδα
  4. Σαλάτα Shopska – Βουλγαρία
  5. Σαλάτα Mechouia – Τυνησία
  6. Houria – Τυνησία
  7. Σαλάτα καπρέζε – Ιταλία
  8. Φατούς – Λίβανος
  9. Piyaz – Τουρκία
  10. Ketoprak - Ινδονησία
Tags
Back to top button