Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η πόρνη που έγινε πειρατής και κυβέρνησε 2.000 πλοία – Οποιος παραβίαζε τους κανόνες της του έκοβε το κεφάλι

Το όνομά της ήταν Τσινγκ Σι και γεννήθηκε το 1775. Σε ηλικία 26 ετών δούλευε σε οίκο ανοχής στην Καντόνα της Νότιας Κίνας.

Εκεί γνώρισε τον Ζενγκ Γι, έναν από τους πιο τρομερούς πειρατές, ο οποίος γοητεύτηκε από τη δυναμική κοπέλα και θέλησε να την παντρευτεί. Έτσι κι έγινε, αλλά μόνο αφότου ο Ζενγκ Γι υποσχέθηκε να κάνει τη Τσινγκ Σι συνεργάτη του στη διακυβέρνηση του στόλου.

Ο Γι δεν ήταν απλός πειρατής, αλλά κανονική υπερπαραγωγή.

Τα 200 πλοία που είχε πριν από τον γάμο ο «Στόλος της Κόκκινης Σημαίας», όπως ονομαζόταν η πειρατική κομπανία του Ζενγκ Γι, έφτασαν τα 1.800. Δυστυχώς, ο βίος του πειρατή ήταν σύντομος. Το 1807, μετά από έξι χρόνια γάμου, πνίγηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια τυφώνα.

Μετά τον θάνατό του, η πρώην πόρνη και νυν χήρα ανέλαβε το τιμόνι του πειρατικού στόλου. Τον τομέα της κατεξοχήν πειρατείας ανέλαβε ο υπαρχηγός Τσανγκ Πάο, ενώ η Τσινκ Σι ασχολήθηκε με το επιχειρηματικό κομμάτι. Έως το 1810, ο «Στόλος της Κόκκινης Σημαίας» ήλεγχε όλη τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, διέθετε δεκάδες χιλιάδες πειρατές και είχε απλώσει ένα τεράστιο κατασκοπευτικό δίκτυο στη Δυναστεία των Κινγκ.

Η Τσινκ Σι έκανε συμφωνίες με εμπόρους και παραθαλάσσιες πόλεις, τις οποίες υποχρέωνε να πληρώνουν φόρο υποτέλειας για να βρίσκονται υπό την προστασία των πειρατών.

… θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα

Οι πειρατές της Τσινγκ Σι δεν ήταν στυγεροί και ανεξέλεγκτοι εγκληματίες. Αντίθετα, ζούσαν σύμφωνα με πολύ αυστηρούς κανόνες και πλήρωναν ακόμα και φόρους! Η ποινή για ότι έκαναν ήταν πάντα η ίδια, ώστε να μην ξεχνά κανείς τις συνέπειες.

Οι πειρατές έπρεπε να τηρούν την εξής νομολογία:

• Αν παρακούσεις εντολή, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν κλέψεις κάτι πριν μοιραστεί η λεία, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν βιάσεις κάποιον, χωρίς άδεια απ’ τον αρχηγό σου, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν έχεις σεξουαλική επαφή με κάποιον εν ώρα εργασίας, θα σου κόψουν το κεφάλι και το πετάξουν στη θάλασσα. Επίσης, θα δέσουν κάτι βαρύ γύρω απ’ τη γυναίκα που ήταν μαζί σου και θα την πετάξουν κι αυτή στη θάλασσα.

• Αν κάνεις επιδρομή σε πόλη ή σε πλοίο, που έχει πληρώσει φόρο υποτέλειας, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν πάρεις άδεια ξηράς, χωρίς την έγκριση των ανωτέρων σου, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν προσπαθήσεις να εγκαταλείψεις την οργάνωση, θα σου κόψουν τα αυτιά.

• Άσχημες αιχμάλωτες αφήνονται ελεύθερες. Όμορφες αιχμάλωτες, είτε δίνονται ως λεία, είτε αγοράζονται από μέλη του στόλου. Αν κάποιος πειρατής πάρει μία γυναίκα, θεωρείται σύζυγός της και πρέπει να τη φροντίζει και να της φέρεται με σεβασμό. Αν δεν το κάνει, θα του κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

Τσινγκ Σι εναντίον Αυτοκράτορα: 10 – 0

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας προσπάθησε πολλάκις να «τιθασεύσει» τον τεράστιο στόλο της Τσινγκ Σι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κάλεσε για βοήθεια τις ευρωπαϊκές ναυτικές υπερδυνάμεις της εποχής, τους Βρετανούς, τους Πορτογάλους και τους Ολλανδούς. Η Τσινγκ Σι βγήκε και πάλι νικήτρια.

Η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο που το 1810, ο Αυτοκράτορας αναγκάστηκε να προσφέρει γενική αμνηστία στους πειρατές, αν σταματούσαν τη δράση τους. Η Τσινγκ Σι δέχτηκε υπό την προϋπόθεση όλοι οι πειρατές που ήταν υπό τις εντολές της, να κρατήσουν τα λάφυρα που είχαν συγκεντρώσει.

Οι όροι της έγιναν δεκτοί. Πολλοί απ’ τους πειρατές μπήκαν στο ναυτικό του αυτοκράτορα. Η Τσινγκ Σι ζήτησε τίτλο ευγενείας και φυσικά τον έλαβε. Σε ηλικία μόλις 35 ετών, η «Λαίδη Τσινγκ Σι» άνοιξε οίκο ανοχής με τυχερά παιχνίδια και τζόγο, τον οποίο διηύθυνε μέχρι τον θάνατό της, το 1844.

Αυτή είναι η ιστορία της φτωχής ιερόδουλης, η οποία έγινε μία απ’ τους μεγαλύτερους πειρατές της ιστορίας και πέθανε ως πάμπλουτη αριστοκράτισσα.

Tags
Back to top button