Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Η πνευματιστική φωτογραφία του συγγραφέα Edgar Wallace, που δίχασε την Αγγλία, το 1932…

Ο αγαπημένος των Άγγλων δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής, σεναριογράφος και συγγραφέας Edgar Wallace, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο δημιουργός του «King Kong», απεβίωσε στις 10 Φεβρουαρίου του 1932, σε ηλικία 56 ετών.

Λίγους μήνες αργότερα, ο οδοντίατρος John Myers, που δήλωνε συγχρόνως και πνευματιστικός φωτογράφος, προφανώς επηρεασμένος από τη φρενίτιδα της εποχής, που είχε συνεπάρει τους πάντες σε μια αέναη αναζήτηση κι εξερεύνηση του κόσμου των πνευμάτων, ισχυρίστηκε πως, συνεργαζόμενος με δύο ακόμη φωτογράφους, κατόρθωσε να συλλάβει το πνεύμα του νεκρού Edgar Wallace με τον φωτογραφικό φακό του.

Πράγματι, παρουσίασε τελικά μια φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν ο ίδιος ο διάσημος συγγραφέας μέσα σ’ ένα ομιχλώδες νεφέλωμα.

Η φωτογραφία αυτή ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων και δίχασε την αγγλική κοινωνία, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που πείστηκαν για το περιεχόμενό της, αλλά ακόμα πιο πολλοί ήταν εκείνοι, που θεώρησαν ότι επρόκειτο περί απάτης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 14/09/1932…

Tags
Back to top button