Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”…

Το 1937, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tubingen της Γερμανίας, Στήβεν Λες, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε νέα μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού σε μια επιγραφή πάνω σε ελληνικό μάρμαρο και γραμμένη με ελληνική γραφή, η οποία είχε εντοπιστεί στη Ναζαρέτ το 1878.

Η εν λόγω επιγραφή, γνωστή με το όνομα «Επιγραφή της Ναζαρέτ», παρουσιάζει το κείμενο ενός διατάγματος πιθανόν του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Καλιγούλα, με το οποίο αποφάσιζε να τιμωρεί με θάνατο όποιον επιχειρούσε να ανορύξει τάφους.

Αφορμή της έκδοσης του συγκεκριμένου διατάγματος υπήρξε ένα επεισόδιο μέγιστης σπουδαιότητας, το οποίο συσχετιζόταν με την Ανάσταση του Χριστού. Οι Φαρισαίοι κατηγορούσαν τους Αποστόλους ότι σκόπευαν να κλέψουν το σώμα του Ιησού από τον τάφο Του. Έτσι, ανέφεραν τις υποψίες τους στον Αυτοκράτορα της Ρώμης, ο οποίος και προέβη στην έκδοση του σχετικού αυστηρού διατάγματος.

Επομένως, η «Επιγραφή της Ναζαρέτ», που περιγράφει λεπτομερώς το διάταγμα του Καλιγούλα περί απαγόρευσης ανόρυξης τάφων με την ποινή του θανάτου, αποτελεί την πρώτη μη χριστιανική μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 29/06/1937…

Tags
Back to top button