Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η πενταμερής για το Κυπριακό είναι στον αέρα;

Η Τουρκία και ο τουρκοκύπριος ηγέτης του ψευδοκράτους Τατάρ προκαθόρισαν τη στάση τους και τις θέσεις τους αναφορικά με την πενταμερή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αυτή είναι  η δημιουργία δύο κρατών και ο διαμοιρασμός του  θαλάσσιου ορυκτού πλούτου μεταξύ τους. Μάλιστα ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να πεί πως η λύση είναι αυτή είτε σας αρέσει είτε όχι για την Κύπρο, απευθυνόμενος μέσω δήλωσης του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις της Ελληνικής, Κυπριακής , Βρετανικής και Αμερικανικής πλευράς, οι οποίες ευθυγραμμισμένες στις αποφάσεις του ΟΗΕ, έκαναν λόγο για Ομόσπονδο κράτος δύο κοινοτήτων, αναφέρει το .

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι τα τουρκοκυπριακά κόμματα της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα, τάσσονται με διαφοροποιήσεις μεν, αλλά πάντως τάσσονται υπέρ ενός Ομόσπονδου κράτους.

Τα παραπάνω συνετέλεσαν στο γεγονός,  η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι είναι διπλωματικά απομονωμένη και πως οι θέσεις της δεν χαίρουν της αποδοχής από την Διεθνή κοινότητα.

Επιπλέον τέλη Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προφανώς η Τουρκία δεν θα ήθελε μέχρι τότε να προσέλθει στην πενταμερή Σύνοδο για το Κυπριακό, για να μην κατηγορηθεί για τις ακραίες θέσεις της και την αποτυχία της συσκέψεως με υπαιτιότητά της .

Ο λόγος προφανής, αφού σε τέτοια περίπτωση ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων σε βάρος της θα ήταν σχεδόν σίγουρος, ενώ τώρα ελπίζει η Τουρκία, με την Γερμανική υποστήριξη που θεωρεί ότι θα έχει κατά  τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , να μην της επιβληθούν κυρώσεις.

Ελπίζει ο Ερντογάν ότι θα έχει το χρόνο ακολούθως να προκαλέσει με παζαρέματα τη μετακύλιση των θέσεων της Διεθνούς Κοινότητας επ’ ωφελεία της Τουρκίας και των θέσεών της για το Κυπριακό.

Αν και πάλι δεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, πράγμα πολύ πιθανό αν όχι βέβαιο, τότε θεωρώ ότι μπορεί η Τουρκία να τορπιλίσει την πεενταμερή, ακόμη και να μην προσέλθει σε αυτήν.

Tags
Back to top button