Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουάσινγκτον επαναλαμβάνει: Οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν από την Τουρκία την έκδοση Navtex

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ζήτησαν από την Τουρκία έκδοση ναυτιλιακής οδηγίας (Navtex) για κινήσεις αμερικανικού στρατιωτικού πλοίου στην κυπριακή ΑΟΖ, διευκρίνισε η Ουάσιγκτον προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η διευκρίνιση δόθηκε σε νέα επικοινωνία της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία με το υπουργείο Εξωτερικών. Η πρέσβης, Κάθλιν Αν Ντόχερτι, επαναβεβαίωσε ότι «η Ουάσιγκτον δεν αιτήθηκε έκδοσης Navtex, αλλά και ότι όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, σε οιανδήποτε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη διεξάγονται, λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και τις αρμοδιότητες του παράκτιου κράτους, όπως απαιτείται από το διεθνές δίκαιο».

Στην απάντηση τονίζεται και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύσσει, να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Το θέμα προέκυψε μετά την έκδοση παράτυπης ναυτιλιακής οδηγίας από την Τουρκία, για αμερικανικό πολεμικό σκάφος, το οποίο θα ρυμουλκούσε υποβρύχια συσκευή την τριακοστή-πρώτη Ιουλίου, σε ύδατα εντός της κυπριακής ΑΟΖ και σε περιοχή που είχε παρανόμως δεσμεύσει η Άγκυρα για έρευνες από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Πηγή: ΑΠΕ

Tags
Back to top button