Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας…

Το 1934, στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί ένα έκθεμα, που θα συγκέντρωνε επάνω του όλα τα βλέμματα της κοινής γνώμης. Επρόκειτο για την περίφημη «Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας», για την οποία λεγόταν ότι ήταν θαυματουργή.

Τη μούμια αυτή την είχε δώσει, σαράντα χρόνια νωρίτερα, μια εύπορη Βρετανίδα σε έναν έμπορο αρχαιοτήτων της Αλεξάνδρειας. Η γυναίκα ετοιμαζόταν να φύγει από την Αίγυπτο και να πάρει μαζί της τη μούμια, αλλά αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες κατά τη μεταφορά της πίσω στην πατρίδα της και επομένως, αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει.

Η μούμια ανήκε, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε μια Αιγύπτια πριγκίπισσα, η οποία είχε ζήσει πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια και πλέον.

Η «Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας» είχε τη φήμη ότι είχε πραγματοποιήσει πολλές θαυματουργές θεραπείες. Μάλιστα, αρκετοί Βρετανοί στρατιώτες, που επέστρεψαν αλώβητοι στα σπίτια τους από τον πόλεμο, απέδιδαν τη σωτηρία τους και την επιβίωσή τους στο γεγονός ότι είχαν αγγίξει με τα χέρια τους την κάσα της μούμιας κι έτσι, εκείνη τους προστάτεψε από τα δεινά της μάχης.

Ανάμεσα σε εκείνους που ισχυρίζονταν ότι θεραπεύθηκαν από την αρχαία Αιγύπτια πριγκίπισσα, ήταν και ένας άντρας σχεδόν ολότελα τυφλός, που ξαναβρήκε το φως του και δυο ετοιμοθάνατα παιδιά, που ο πατέρας τους είχε αγγίξει την κάσα της μούμιας, ικετεύοντάς την να τα σώσει από βέβαιο θάνατο.

Το χέρι της «Μαγικής Μούμιας της Αλεξάνδρειας», το οποίο ο έμπορος αρχαιοτήτων είχε κόψει και πουλήσει, είχε βρεθεί να εκτίθεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο Μουσείο Ψυχικών Ερευνών στο Westminster της Αγγλίας από τον διάσημο συγγραφέα και πνευματιστή, Sir Arthur Conan Doyle.

Το παράδοξο ήταν ότι, μολονότι το χέρι της μούμιας φυλασσόταν μέσα σε ένα μεταλλικό κιβώτιο, σε χαμηλή πάντοτε θερμοκρασία, ώστε να προφυλαχθεί από την αποσύνθεση, εκείνο παρέμενε ανεξήγητα θερμό, ωσάν να ανήκε σε ζωντανό άνθρωπο.

Οι επιστήμονες, πάντως, δεν κατόρθωσαν να εξηγήσουν με κανέναν τρόπο το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 30/08/1934…

Tags
Back to top button