Για δύσκολο χειμώνα κάνει λόγο η Ματίνα Παγώνη που έχει πιάσει «στασίδι» στα κανάλια.
Και όταν η Μ. Παγώνη μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» τότε νέα μέτρα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα η ακόμα και νέο Lockdown και ας το διαψεύδει η κυβέρνηση...
«Δεν βλέπω να περνάμε καλά τις γιορτές, δυστυχώς, τα πράγματα δεν θα είναι καλά, σας το λέω» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στον προσεχή χειμώνα και τα Χριστούγεννα.
Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ για την πορεία του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως έρχεται επιδημιολογική «βαρυχειμωνιά».
Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως «για την εκεί έκρηξη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολισμού στην περιοχή είναι κάτω από 50%. Το βλέπαμε να έρχεται».
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «Βλέπαμε τους διψήφιους αριθμούς των θανάτων, τη διαρκή αύξηση των διασωληνωμένων και αντιλαμβανόμασταν το μέγεθος του προβλήματος» και προσέθεσε πως «όλοι οι ανεμβολίαστοι πρέπει να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο».
Παράλληλα, δήλωσε πως όσοι εμβολιασμένοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την τελευταία δόση, πρέπει επίσης να σπεύσουν να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου. «Ιδιαιτέρως όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως νέες μελέτες έδειξαν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου βοήθησε πάρα πολύ ανθρώπους υψηλού κινδύνου, με υποκείμενα νοσήματα, με σοβαρά προβλήματα.
Ακόμη, η κυρία Παγώνη δήλωσε πως η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και συνέχισε λέγοντας πως είναι πράγματι αναγκαίο να γίνονται πάρα πολλά τεστ, ούτως ώστε να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί, να απομονώνονται και έτσι να μη μεταδίδουν τον ιό και να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων.
Ακόμη, είπε πως καταλαβαίνει τη δυσκολία που υπάρχει με τους ελέγχους στα καταστήματα, αλλά, όπως τόνισε, δεν γίνεται αλλιώς. Μακάρι να ήμασταν σαν τη Δανία και να είχαμε 90% ποσοστό εμβολιασμένων, αλλά δεν είμαστε. Δεν είμαστε ελεύθεροι, μας νίκησε η νόσος, είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μου αρέσει», είπε για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω SMS. Εξήγησε πως ναι μεν θα βοηθήσουν, αλλά περισσότερο θα το κάνει η καθημερινή, σωστή ενημέρωση και η πειθώ. Να μιλάμε με συνανθρώπους μας που έχουν τη γνώση και την εμπειρία του προβλήματος, συνέστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.