Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η «κόκκινη λίστα» με τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται - Προκαλούνται θανατηφόρα βακτήρια

Υγεία: Τα τρόφιμα που "καθυστερούν" τη γήρανση – Γιατί είναι απαραίτητα μετά τα 65

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε ξαναζεσταμένα.

  • Σπανάκι
  • Τσάι
  • Ρύζι

Αρκετές φορές μας έχει συμβεί να ξαναζεσταίνουμε ένα γεύμα στο φούρνο μικροκυμάτων το οποίο είτε δεν είχαμε ολοκληρώσει είτε απλά το είχαμε αφήσει στο ψυγείο για κάποια άλλη στιγμή, σύμφωνα με το 

Ειδικός διαιτολόγος ανέφερε πως κάποιες συγκεκριμένες τροφές δεν θα έπρεπε να ξαναζεσταίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων μιας υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια. 

Οι κίνδυνοι από την αναθέρμανση του φαγητού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των νεφρών. Η διαιτολόγος Harini Bala μοιράστηκε στο TikTok τις τρεις τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε να ξαναβάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο.

Σπανάκι

Η Bala εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξαλικό οξύ, το οποίο είναι καλό να τρώγεται όταν είναι ωμό, αλλά αν το ξαναζεστάνετε, το οξαλικό οξύ μπορεί να γίνει «επικίνδυνο».

«Εάν τρώτε πολύ ξαναζεσταμένο σπανάκι και προσλαμβάνετε το οξαλικό οξύ σε υψηλές δόσεις, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Περιέχει επίσης νιτρικά άλατα και αυτά θα μετατραπούν σε νιτρώδη όταν ξαναζεσταθεί κάτι που δεν πρέπει να συμβεί».

Τσάι

Δεν είναι ένα τρόφιμο, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξαναζεσταίνουν το τσάι τους. Σύμφωνα με την Bala, αν το ξαναζεστάνετε, «κάθε είδους αδρανή βακτήρια μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Ρύζι

Σύμφωνα με την ειδικό, το μαγειρεμένο ρύζι περιέχει Bacillus cereus, το οποίο είναι ένα βακτήριο που συνήθως βρίσκεται στα λαχανικά και τα σπόρια και το οποίο είναι ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το Bacillus cereus είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο το οποίο έχει την δυνατότητα να σε αρρωστήσει, αρκετά βαριά, σχεδόν με συμπτώματα μιας ίωσης.

Ωστόσο η ίδια ανέφερε: «Μπορεί να ξαναζεσταθεί, αν το αποθηκεύετε μέσα σε δύο ώρες μετά το μαγείρεμά του στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

«Αλλά αν μαγειρεύετε το ρύζι σας το πρωί το αφήνετε έξω και το αποθηκεύετε στο ψυγείο το βράδυ για να το φάτε την επόμενη μέρα, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να σχηματιστεί Bacillus cereus σε αυτό».


 

Tags
Back to top button