Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η κανέλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα

Νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την ευεργετική δράση της κανέλας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

Η έρευνα του διαβητολογικού κέντρου Joslin της Βοστώνης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ενδοκρινικής Εταιρείας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη κανέλας στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την πορεία 51 ενηλίκων σε προ-διαβητικό στάδιο για ένα διάστημα 12 εβδομάδων, με τους συμμετέχοντες στην έρευνα να λαμβάνουν είτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με κανέλα είτε κάποιο χάπι placebo 3 φορές την ημέρα. Σημειώνεται ότι τα συμπληρώματα περιείχαν 300mg από εκχύλισμα κανέλας και 200mg σκόνη από κανέλα Ινδονησίας. Συνολικά, αυτά τα 500mg αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 1 κουτ. γλυκού.

Αφού συνέκριναν τα αποτελέσματα των δύο ομάδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κανέλα μείωσε τους κινδύνους εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μεταξύ των συμμετεχόντων. Μάλιστα, μαζί με τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η κανέλα βελτίωσε επίσης την ανταπόκριση του σώματος στους υδατάνθρακες.

«Η 12 εβδομάδων μελέτη μας, έδειξε ευεργετικά αποτελέσματα από την προσθήκη κανέλας στη διατροφή, όσον αφορά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στους συμμετέχοντες με προ-διαβήτη», δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης Giulio Romeo, σε σχετικό δελτίο τύπου. «Αυτά τα ευρήματα παρέχουν τη λογική για μεγαλύτερες μελέτες, από άποψη συμμετεχόντων και χρονικής διάρκειας, για την επιβεβαιωθεί ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε.

Μπορεί λοιπόν η συγκεκριμένη μελέτη να μην επαρκεί για να μπορεί να αποδειχθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι η κανέλα μπορεί να αποτρέψει πλήρως την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, ωστόσο τα αποτελέσματα της κρίνονται ελπιδοφόρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνουμε κάτι να προσθέτουμε καθημερινά το γευστικό αυτό μπαχαρικό στα φαγητά και τα γλυκά μας.

Tags
Back to top button