Λουκέτο για 48 ώρες έβαλαν χθες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο εστιατόριο, Nusret, του διάσημου Τούρκου chef, Salt Bae, στη Μύκονο.
Οι ελεγκτές βρέθηκαν στο εστιατόριο το βράδυ της Τρίτης, και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.
Ο πρώην Τούρκος κρεοπώλης, νυν μεγαλοεπιχειρηματίας στην εστίαση, Νουσρέτ Γκιοκτσέ γνωστός ως Salt Bae ήρθε σε συμφωνία με τον όμιλο Nammos προκειμένου να συνεργαστούν στη δημιουργία του 14ου εστιατορίου που φέρει την υπογραφή Νουσρέτ, πριν από λίγες ημέρες.
Ο Salt Bae που έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσω των social media εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου που αλατίζει τα κρέατα του, κίνηση που λάτρεψαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο δημιουργώντας το αδιαχώρητο στα μαγαζιά του σε Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Μέση Ανατολή, είχε βολιδοσκοπήσει από πέρυσι το καλοκαίρι τους ιδιοκτήτες του Ομίλου Nammos με την προοπτική να συνεργαστούν σε κάποιο από τα μαγαζιά τους, κάτω από την ομπρέλα της ελληνικής επιχείρησης.
Πριν από μερικούς μήνες συμφώνησαν να στεγάσουν το Nusret Mykonos στο πρώην Casa Tu που βρίσκεται πάνω από τη Χώρα, σε ειδυλλιακό σημείο με θέα όλο το νησί και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.
Η είδηση για την έλευση του Νουσρέτ Γκιοκτσέ κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό ωσότου κλείσει οριστικά η συμφωνία και μόλις έπεσαν οι υπογραφές ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες επενδύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί από το μηδέν ένα μαγαζί αντίστοιχο της φήμης του Τούρκου πρώην κρεοπώλη με τους 22,5 εκατ. ακόλουθους στο Instagram.
Αν το δούμε χιουμοριστικά, είναι η μία και μοναδική «απάντηση» της εγγυήτριας δύναμης Ελλάδας προς τη Τουρκία για την παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. Πάλι καλά...