Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

H εκπληκτική θαλάσσια ζωή σε ένα παλιό πεδίο πυρηνικών δοκιμών των ΗΠΑ (εικόνες)

Από το 1946 έως το 1954, η ατόλη των νησιών Μπικίνι αποτέλεσε το πεδίο που χρησιμοποιούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές των πυρηνικών βομβών που παρήγαγαν. Σχεδόν 70 χρόνια μετά, επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στη θαλάσσια περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος, διαπιστώνοντας εκπληκτικές αλλαγές στο περιβάλλον, όπως η ύπαρξη κοραλιών μεγαλύτερων από αυτοκίνητο.


Στην ατόλη των νησιών Μπικίνι δοκιμάστηκαν τουλάχιστον 23 πυρηνικές βόμβες. Τόσο τα κοράλια, όσο και άλλα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου, παρουσίασαν εξαιρετικά υψηλές μετρήσεις σε ραδιενέργεια, παρ’ ότι έχουν περάσει πάνω από 7 δεκαετίες.

Οι επιστήμονες ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έρευνες για το ανοσοποιητικό σύστημα των οργανισμών που κατάφεραν να επιβιώσουν από τη ραδιενέργεια και να καταπολεμήσουν, μέσω των αλλαγών στο DNA τους, τους καρκίνους που προκλήθηκαν από την έκθεσή τους.

Η έρευνα, εκτός των εντυπωσιακών επιδράσεων στο περιβάλλον, δεν αφορά μόνο την εξέλιξη των κοραλλιών, αλλά και των τεράστιων καβουριών στην περιοχή, αλλά και του πλήθους από καρχαρίες που κολυμπούν στην περιοχή δίχως να επηρεάζονται.

Ο καθηγητής Παλόμπι, επικεφαλής της έρευνας για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, έκανε λόγο για «ένα εκπληκτικό περιβάλλον, αρκετά περίεργο».


Ιδιαίτερα τα κοράλια, δείχνουν να μην έχουν επηρεαστεί στο παραμικρό από τη ραδιενέργεια, γεγονός που ώθησε τους επιστήμονες να ξεκινήσουν τις μελέτες για το πως αντιμετώπισαν τους καρκίνους από τη μεγάλη έκθεση την υποία υπέστησαν.

Tags
Back to top button