Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η διατροφική αξία της ελιάς – Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά

Οι ελιές περιέχουν 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο, αλλά και σίδηρο, απαραίτητο για την ανάπτυξη των ιστών μας.


Ωστόσο, όλες οι ελιές δεν είναι ίδιες.

Η κάθε ποικιλία ελιάς δεν διαφέρει μόνο σε γεύση, αλλά και σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.

Οι θρούμπες έχουν λιγότερη υγρασία, άρα και περισσότερο λίπος. Οι κρητικές ελιές έχουν περισσότερα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών κυρίως πολυφαινολών (19 είδη), ενώ μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση έχουν οι Καλαμών, οι Αμφίσσης και οι τσακιστές.

Προσθέστε λοιπόν 4-5 ελιές στο γεύμα ή στη σαλάτα σας, αλλά μην το παρακάνετε γιατί και αυτές αποδίδουν αρκετές θερμίδες.


Για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν χρησιμοποιήστε τες σε μια σαλάτα, όπου έχετε προσθέσει αρκετό λεμόνι το οποίο περιέχει βιταμίνη C.

Μπορείτε να συντηρήσετε τις ελιές που έχετε σπίτι στην ψύξη σε ψηλό και στενό δοχείο ώστε να είναι πάντα βυθισμένες στην άλμη. Αν θέλετε να τις κρατήσετε περισσότερο καιρό βάλτε τες στην κατάψυξη. Εκεί διατηρούνται περίπου 6 μήνες, αλλά γίνονται πιο μαλακές και λιγότερο τραγανές.

Πηγή:onmed.gr

Tags
Back to top button