Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή βοηθά ιδιαίτερα στη διαδικασία της αντιγήρανσης - Τι να προσέξετε

Στην σημερινή εποχή υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να προστατέψετε το δέρμα σας από την ανεπιθύμητη γήρανση.

Υπάρχει εντούτοις η δυνατότητα να υποβοηθήσουμε την όποια διαδικασία αντιγήρανσης και μέσω της διατροφής μας.

Με “όπλο” μας τη διατροφή

Ας εξασφαλίσουμε λοιπόν ελαστικότητα και λάμψη στο δέρμα μας, κάνοντας τη διατροφή όπλο μας.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Φασόλια

*Τα μαυρομάτικα φασόλια περιέχουν φυλλικό οξύ, που συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του δέρματος. Είναι, λοιπόν, απαραίτητα για την υγιή ανάπλαση του δέρματος.

Μπορείτε να καταναλώνετε 1/2 -1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πιπεριές

*Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσια πηγή της βιταμίνης C, που θεωρείται απαραίτητη στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος επειδή «συμμετέχει» στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου. Επιπλέον, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, η οποία μάλιστα ενισχύεται όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου.

Η κατανάλωση 1/2 -1 κόκκινης πιπεριάς ημερησίως καλύπτει σχεδόν τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C. Ωστόσο, οι καπνιστές, οι αθλητές και οι θηλάζουσες μητέρες έχουν διπλάσιες ανάγκες.

Πεπόνι

*Το πεπόνι και το τυρί (λευκά και κίτρινα) αποτελούν πηγές της προβιταμίνης Α και της βιταμίνης Α αντίστοιχα, που είναι απαραίτητες για την υγεία της επιδερμίδας. Η ανεπάρκειά τους στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του δέρματος και να το καταστήσει εύθραυστο, με μειωμένη ελαστικότητα.

Μία μέτρια φέτα πεπόνι μαζί με 1 κομμάτι τυρί (όσο 1-2 σπιρτόκουτα) ημερησίως σας παρέχει την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης και προβιταμίνης Α.

Μελιτζάνες

*Οι μελιτζάνες είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών, δηλαδή μίας υποκατηγορίας των φαινολικών φυτοχημικών, που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την οξείδωση – δηλαδή τη γήρανση.

Καλό είναι να καταναλώνετε 2-3 φορές την εβδομάδα μελιτζάνες σε λαδερό κύριο γεύμα.

Κόκκινα σταφύλια

*Τα κόκκινα σταφύλια θεωρούνται «πρωταθλητές» όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Αποτελούν πλουσιότατες πηγές ανθοκυανινών, που χαρίζουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μοβ χρώμα στα φρούτα που τις περιέχουν. Οι ανθοκυανίνες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του δέρματος.

1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια ημερησίως σας παρέχει τις απαραίτητες ανθοκυανίνες.

Tags
Back to top button