Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η «Ατλαντίδα της Ιαπωνίας»: Το φαινόμενο που διχάζει τους επιστήμονες

Αυτή η γιγαντιαία κατασκευή με απότομα σκαλοπάτια, που μοιάζει με πυραμίδα, βρίσκεται σε βάθος μόλις 25 μέτρων, έχει ύψος περίπου 27 μέτρα και φαίνεται να είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από πέτρα.

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ανθρώπινο έργο, ωστόσο οι αναλύσεις της πέτρας δείχνουν ότι είναι πάνω από 10.000 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι αν μια πολιτισμένη κοινωνία έχτισε αυτή την πυραμίδα αυτό θα πρέπει να συνέβη πριν η περιοχή βυθιστεί κάτω από το νερό, δηλαδή πριν από περισσότερα από 12.000 χρόνια. Αυτό θα την καθιστούσε αρχαιότερη κατά αρκετές χιλιάδες χρόνια ακόμα και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου ή το Στόουνζεντζ.

Ανθρώπινη ή φυσική κατασκευή;

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ικανότητα των αρχαίων ανθρώπων να κατασκευάζουν μεγάλα κτίσματα όπως ναοί και πυραμίδες εξελίχθηκε παράλληλα με την ανάπτυξη της γεωργίας πριν από 12.000 χρόνια.

Ωστόσο, αν μια προηγμένη κοινωνία είχε ήδη κατασκευάσει γιγαντιαίες κλιμακωτές πυραμίδες πολύ πριν από αυτή την εποχή, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τα βιβλία ιστορίας και να αποκαλύψει μια άλλη χαμένη φυλή ανθρώπων – ακριβώς όπως ο μύθος της Ατλαντίδας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μάλιστα, το Μνημείο Γιοναγκούνι συχνά αποκαλείται «Ατλαντίδα της Ιαπωνίας», αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να διαφωνούν πάνω στην ανθρώπινη ή φυσική προέλευση της κατασκευής. Πρόσφατα, στο πιο δημοφιλές πόντκαστ του κόσμου, το The Joe Rogan Experience, ο Γκράχαμ Χάνκοκ, συγγραφέας που ασχολείται με χαμένους πολιτισμούς και ο αρχαιολόγος Φλιντ Ντιμπλ συζητούσαν γύρω από φωτογραφίες που μοιάζουν να απεικονίζουν καμάρες, σκαλοπάτια, μεγαλιθικά μνημεία και κάτι που μοιάζει με σκαλισμένο πρόσωπο στο βράχο, με τον αρχαιολόγο να επιμένει ότι πρόκειται για φυσική κατασκευή.

Παλαιότερη μελέτη από τον Δρ. Ρόμπερτ Σοχ υποστήριξε ότι πρόκειται για φυσικό σχηματισμό βράχων, που μάλιστα μοιράζεται μια σειρά από χαρακτηριστικά με άλλους κοντινούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Επιπλέον, βρίσκεται σε μια σεισμογενή περιοχή, που σημαίνει ότι τα ρήγματα και οι επίπεδες επιφάνειες που σχηματίζουν τα «σκαλοπάτια» είναι απλά φυσικά χαρακτηριστικά των ψαμμιτικών πετρωμάτων που σπάνε.

Επιπλέον, σημείωσε ο Δρ. Σοχ, τα πετρώματα έχουν καλυφθεί με στρώματα θαλάσσιας ζωής κατά τη διάρκεια των αιώνων, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των φυσικών χαρακτηριστικών του ψαμμίτη και κάνοντας το Μνημείο Γιοναγκούνι να μοιάζει πολύ πιο ομοιόμορφο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

«Νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθεί φυσική κατασκευή μέχρι να βρεθούν περισσότερες αποδείξεις για το αντίθετο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η υπόθεση έχει κλείσει», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button