Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Γιγαντιαίος αστεροειδής πέρασε σε απόσταση 120.000 μιλίων από τη Γη!

Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί το καταστροφικό σενάριο του Αρμαγεδδών στη Γη; Όσο και να φαίνεται επικίνδυνο ως σενάριο, είναι πιθανό να συμβεί. Για να μην ταξιδέψουμε πολύ πίσω στο παρελθόν, θα «επιστρέψουμε» μόλις ένα… 24ωρο! Την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η NASA, ένας γιγαντιαίος αστεροειδής πέρασε πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση μόλις 120.000 μιλίων, γεγονός που χαρακτηρίστηκε άκρως επικίνδυνο από τους επιστήμονες.

Ο αστεροειδής έγινε ορατός από το αστεροσκοπείο του πανεπιστημίου της Αριζόνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Είχε σχεδόν 35 μέτρα μήκος και πέρασε από τη Γη σε απόσταση σχεδόν μισή από εκείνη που χωρίζει τον πλανήτη με τον δορυφόρο του, τη Σελήνη. Η ταχύτητα με την οποία πέρασε το ουράνιο αντικείμενο ήταν μεγαλύτερη από 15 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

«Πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και πολύ κοντά», δήλωσε ο Έρικ Φέλντμαν, ο επικεφαλής αστρονόμος της ομάδας που παρακολούθησε τον 2017 AG13, συμπληρώνοντας ότι «πέρασε πολύ κοντά τόσο από την Αφροδίτη, όσο και από τη Γη, ακολουθώντας ελλειπτική πορεία».

Tags
Back to top button