Τα πυρηνικά όπλα κραδαίνουν κάθε τρεις και λίγο οι Ρώσοι προς τις ΗΠΑ, για να εισακουστούν ως ισότιμοι στο σύστημα παγκόσμιας ηγεμονίας, χωρίς όμως οι Αμερικανοί να τους λαμβάνουν υπόψιν.
Ο λόγος αυτός φέρνει τα πυρηνικά ξανά στην επικαιρότητα, οδηγώντας σε μια κατάσταση που προσομοιάζει με το 1962 και την κρίση της Κούβας.
Το Newsweek ανέλυσε τις πιθανές συνέπειες ενός πυρηνικού χτυπήματος από την αμερικανική βόμβα B-83 σε Μόσχα, Πεκίνο και Πιονγκγιάνγκ.
Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια άτομα.
Οι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν χάρτες που δημιούργησε ο Α.Βαλερσταίν (Alex Wallerstein), καθηγητής και ιστορικός πυρηνικής τεχνολογίας, για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της χρήσης της βόμβας B-83, του μεγαλύτερου όπλου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.
Η ακτίνα της βόμβας (ο εσωτερικός κίτρινος κύκλος), στον οποίο όλα θα εξατμιστούν λόγω της έντονης θερμότητας που ανεβαίνει σε εκατομμύρια βαθμούς, θα φτάσει περίπου το 1,59 τετραγωνικά μίλια.
Η πιο μέτρια ακτίνα πρόσκρουσης της έκρηξης, που καλύπτει 67,7 τετραγωνικά μίλια, και θα καταστρέψει κτίρια κατοικιών και πιθανότατα θα προκαλέσει μαζικές πυρκαγιές.
Όποιος βρίσκεται σε ακτίνα 211 τετραγωνικών μιλίων από την έκρηξη, κινδυνεύει με εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο το δέρμα, συχνά ανώδυνα επειδή καταστρέφουν επώδυνα νεύρα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ουλές, αναπηρία και ακρωτηριασμό.
Αυτή η αναφορά του περιοδικού είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου κατά της Ρωσίας , της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, απαντώντας στις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων περί χρήσης πυρηνικών όπλων.
Η απάντηση από την Μόσχα ήρθε αμέσως.
“Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μεγάλης κλίμακας αντίμετρα για να πείσει τους αντιπάλους”, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία διαθέτει όλο το απαραίτητο στρατιωτικό-τεχνικό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τη Δύση, εάν τα διπλωματικά επιχειρήματα δεν γίνουν αποδεκτά.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, στη Δύση «μας ακούνε, αλλά δεν θέλουν να ακούσουν», γεγονός που, σύμφωνα με τον Ριάμπκοφ, καθιστά αναπόφευκτη τη χρήση τέτοιων μέσων.
«Τα συστήματα αεράμυνας είναι αποτελεσματικά, μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει. Έχουμε μεγάλης κλίμακας αντίμετρα για να πείσουμε τους αντιπάλους μας, αφού δεν κατανοούν άλλα επιχειρήματα», σημείωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός, σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος με χρήση αμερικανικών και βρετανικών πυραύλων Κρουζ.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις στις περιοχές Κούρσκ και Μπριάνσκ, κατέστησαν δυνατές αφού οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Σε απάντηση, είπε ο Πούτιν, η Ρωσία χρησιμοποίησε τους νέους μη πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς Oreshnik για πρώτη φορά.
Οι πύραυλοι αυτοί είχαν στόχο το ουκρανικό εργοστάσιο Yuzhmash στο Dnepr, το οποίο, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, είναι μια εγκατάσταση του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η χρήση νέων πυραύλων σηματοδότησε την ετοιμότητα της Ρωσίας να κλιμακωθεί ως απάντηση στις δυτικές ενέργειες.
Με τη σειρά της, η Δύση συνεχίζει να παρέχει στην Ουκρανία όπλα, τα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, απειλούν τη στρατηγική σταθερότητα και οδηγούν στην επέκταση της σύγκρουσης.
Οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν τις προετοιμασίες των Ρώσων σε αεροπορικές βάσεις
Οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν τα πάντα σχετικά με τις πρόσφατες εργασίες σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις.
Για περισσότερα από δύο χρόνια, οι Ρώσοι δεν κατασκεύαζαν υπόστεγα και καταφύγια για τα αεροσκάφη.
Πολεμικά συστήματα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων παρέμειναν στο ύπαιθρο, αλλά τώρα όλα άλλαξαν και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ «πήραν φωτιά».
Υπήρχαν τα πρώτα σημάδια ότι η κατάσταση άρχισε να αλλάζει με άμεσες οδηγίες του Ρώσου υπουργού Άμυνας Α. Μπελούσοφ, και καταγράφονται εργασίες στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις.
Είναι ενδιαφέρον ότι όλα αυτά πιθανότατα συμβαίνουν με άμεσες οδηγίες του Α.Μπελούσοφ.
Ο στρατιωτικός αναλυτής της Μόσχας Α. Κόλτζ είπε ότι συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής καταφυγίων για ρωσικά αεροσκάφη σε όλα τα πολεμικά αεροδρόμια. Δεν είναι μυστικό ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά στα αεροδρόμια μας, γεγονός που διευκολύνει την Ουκρανία να στέλνει UAV και να τα καταστρέφει.