Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Μοιάζει απολύτως φυσιολογικό: στην πόρτα του ψυγείου υπάρχουν οι αυγοθήκες, οπότε που καλύτερα ή σωστότερα να βάζουμε τα αυγά; Κι όμως, η τοποθέτηση των αυγών στην πόρτα του ψυγείου είναι λάθος και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κινδύνους για την υγεία μας.


Σύμφωνα με ειδικούς, η πόρτα του ψυγείου είναι συνήθως το πιο ζεστό σημείο της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυγά δεν διατηρούνται όσο διάστημα θα μπορούσαν αν ήταν μέσα στο ψυγείο. Προσθέστε σε αυτό και το γεγονός ότι η πόρτα ανοιγοκλείνει και τα αυγά εκτίθενται σε ακόμα πιο μεγάλη θερμοκρασία και γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί δεν πρέπει να φυλάσσονται εκεί.

Παράλληλά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ψωμί θα πρέπει να φυλάσσετε σε πλαστική σακούλα ή κατευθείαν στην κατάψυξη και ποτέ στο ψυγείο, καθώς μπαγιατεύει πιο γρήγορα.

Φρούτα όπως οι μπανάνες δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο, αντιθέτως καλό είναι να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας και να αγοράζονται πιο άγουρες, αν δεν σκοπεύουμε να τις καταναλώσουμε άμεσα.

Κέτσαπ και μαγιονέζα φυλάσσονται πάντα, αφού ανοιχτούν, στο ψυγείο, όπως και οι μαρμελάδες, οι ντομάτες και τα μήλα, ενώ, αντιθέτως από την κοινή άποψη, το κόκκινο κρασί αν ανοιχτεί είναι καλύτερο να φυλάσσεται στο ψυγείο.


Tags
Back to top button