Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γερμανία: Πάνω από 1 τρισ. ευρώ θα κοστίσει η ενεργειακή μετάβαση έως το 2045

Τα επόμενα χρόνια, επενδύσεις συνολικού ύψους άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ θα απαιτηθούν για την αναδιάρθρωση του ενεργειακού συστήματος στη Γερμανία.

Δηλαδή, η Γερμανία θα χρειαστεί επενδύσεις 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ  (σ.σ. το 1/4 του ΑΕΠ της σε σημερινές τιμές) για να επιτύχει τον θεσμοθετημένο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας  (δηλαδή της ενεργειακής αναβάθμισης και μετάβασης) έως το 2045. Συγκριτικά, το ποσό αυτό είναι 65 φορές μεγαλύτερο από το δημοσιονομικό κενό που συζητούσε επί εβδομάδες στο τέλος του έτους η κυβέρνηση του τρικομματικού συνασπισμού.

Το ποσό αυτό θα πρέπει να επωμιστεί το κράτος, αλλά κυρίως οι επιχειρήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πολίτες.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα πρέπει να διοχετευθεί στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και στα δίκτυα, μεταξύ άλλων.

Πολλές από αυτές τις επενδύσεις, ιδίως σε επειγόντως αναγκαίες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, δεν θα αποδώσουν για τις εταιρείες χωρίς κρατικές επιδοτήσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια στρατηγική για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής για το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους στις αρχές του 2023, αλλά δεν έχει ακόμη παρουσιάσει τίποτα, τονίζει η Handelsblatt.

Ο κλάδος περιμένει επίσης μια κυβερνητική στρατηγική για άλλα σημαντικά επενδυτικά σχέδια, όπως η αποθήκευση CO2. Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για αυτή την αβεβαιότητα και ήδη ξεκινούν έργα, συχνά σε συνεργασία με ξένες εταιρείες, καθώς εκεί υπάρχουν ήδη οι πρώτοι κανονισμοί.

Tags
Back to top button