Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Γ. Μανιάτης «Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. ευρώ από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας»

«Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. ευρώ από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της ΔΗΜΑΡ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «για δυο ολόκληρα χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ολιγωρεί στην έγκριση της πλήρους Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που μετά από εντολή μας εκπόνησε και υπέβαλε η ΔΕΗ από το Νοέμβριο 2014, και θα επέτρεπε την ολοκλήρωση του σπουδαιότερου Υδροηλεκτρικού Έργου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Τρεις διαδοχικοί υπουργοί, κρατούν στα συρτάρια τους τη μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000 €. Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Ένα έργο που θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από Υδροηλεκτρικά Έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ότι η αδειοδότηση του έργου θα προχωρήσει, ο κ. Μανιάτης σημειώνει: «Μακάρι να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση με τη γνωστή κυβερνητική αναξιοπιστία. Ζητάμε την άμεση κατάθεση στη Βουλή συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Όχι μόνο για την αδειοδότηση, αλλά κυρίως για τη λειτουργία του έργου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button