Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φράουλες: Με αυτό το κόλπο θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό

Αυτό που γνωρίζαμε και εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα, είναι ότι οι φράουλες δεν πρέπει να πλένονται πριν την κατανάλωση τους, για να μην χαλάσουν. Τώρα, ένα νέο tip με νερό και μάλιστα ζεστό, φαίνεται ότι είναι το μυστικό για να διατηρούνται φρέσκες για περισσότερο.

Το αμερικάνικο site The Kitchn δημοσίευσε ένα tip του Χάρολντ ΜακΓκί, συγγραφέα βιβλίων που εκλαϊκεύουν την επιστήμη της μαγειρικής, σχετικά με το πώς να διατηρούνται τα berries φρέσκα για περισσότερο. Τι προτείνει; «Μπάνιο» σε ζεστό νερό.

Με άλλα λόγια, μόλις αγοράσετε τα αγαπημένα σας berries, είτε πρόκειται για φράουλες, βατόμουρα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, τα βουτάτε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό στους 51οC. Προσοχή, η θερμοκρασία είναι σημαντική, καθώς ο ίδιος αναφέρει ότι έκανε πολλά τεστ μέχρι να βρει την ιδανική θερμοκρασία και για να την πετύχετε θα χρειαστείτε θερμόμετρο κουζίνας.

Βυθίζετε λοιπόν τα berries στο ζεστό νερό για ακριβώς 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βάζετε κανονικά στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα θέλετε να τα καταναλώσετε.

Όπως σημειώνει ο ΜακΓκί, το ζεστό νερό καταστέλλει την ανάπτυξη μούχλας, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των μούρων. Βέβαια, εννοείται ότι δεν πρόκειται να τα διατηρήσετε για ολόκληρες εβδομάδες, απλά με αυτό το κόλπο ο ρυθμός με τον οποίο χαλάνε θα επιβραδυνθεί και θα μπορέσετε να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερες μέρες από ότι συνήθως.

Tags
Back to top button