Η απόκτηση των αεροσκαφών F-35 μας φέρνει μπροστά πλέον σε δικτυοκεντρικού τύπου επιχειρήσεις μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link 16 στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλάζοντας πλήρως όλα τα δεδομένα.
Το νέα ελληνικά υπερμαχητικά αεροσκάφη θα "επικοινωνούν" σε πραγματικό χρόνο με τα γαλλικά Rafale, τα F-16V, τις νέες Φρεγάτες FDI του Πολεμικού Ναυτικού, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, τα αεροσκάφη εναέριας προειδοποιήσεως Erieye EMB-145, δημιουργώντας μια τρομερή αεροναυτική και χερσαία ελληνική πολεμική μηχανή.
Δεν είναι μόνο όμως τα F-35 και το δωρεάν πακέτο οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ για την Ελλάδα που αλλάζει τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, η οποία εκτός από τις Γαλλικές Φρεγάτες και τις 4 ΜΕΚΟ-200, διαθέτει μονάδες επιφανείας πεπαλαιωμένες, όπως και υποβρύχια.
Η Ελλάδα θα εισέλθει και σε νέο αμερικανικό πρόγραμμα για το Πολεμικό Ναυτικό
Πληροφορίες του μιλούν για είσοδο της χώρας μας στο πρόγραμμα των φρεγατών τύπου Constellation των ΗΠΑ, κατασκευής 20 μονάδων επιφανείας για το αμερικανικό ναυτικό.
Πρόκειται για ένα πλοίο του μέλλοντος που ενσωματώνει ότι σύγχρονο υπάρχει στον τομέα του ναυτικού πολέμου, αν και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα επιδιώξει να “φοράνε” και εκτοξευτήρες για πυραύλους Κρουζ.
Υπάρχει ήδη παρασκήνιο για πρόταση από τις ΗΠΑ για συμπαραγωγή από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας του υπερσύγχρονου πολεμικού πλοίου κλάσης Constellation.
Η υπερσύγχρονης τεχνολογίας φρεγάτα βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και εξέλιξης. Αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2028 και προορίζεται να συνοδεύει τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στις αποστολές τους παγκοσμίως.
Η εταιρεία που κατασκευάζει την υπερσύγχρονη και θηριώδη φρεγάτα είναι η αμερικανοϊταλική US Fincantieri, η οποία καλείται να φέρει εις πέρας τη ναυπήγηση των Constellation για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.
Αυτή τη στιγμή, είναι υπό ανάπτυξη δύο πλοία, το «USS Constellation» και το «USS Congress», ενώ υπο-λογίζεται το 2024 να μπουν σε εντατικούς ρυθμούς κατασκευής ώστε να παραδίδονται δύο φρεγάτες της συγκεκριμένης κλάσης κάθε χρόνο.
Ο στόχος είναι το 2028 οι Constellatιon να αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και μέχρι το 2029 να έχουν παραδοθείτα πρώτα 10 από τα σύγχρoνα πολεμικά πλοία.
Η Αμερικανική φρεγάτα βασίζεται στα σχέδια των φρεγατών FREMM και κατασκευάζονται στα ναυπηγεία FINCAΝTIERY US και σε πλήρες φόρτο έχει εκτόπισμα 7400 τόνους, μήκος 152 μέτρα και πλάτος 19,8 μέτρα ενώ οι αισθητήρες και τα όπλα της είναι νέας τεχνολογίας και ό,τι καλύτερο διαθέτει η Αμερικανική Αμυντική Βιομηχανία.
Στόχος η δημιουργία δύο Στόλων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ενόψει και εξορύξεων
Η νέα Δομή του Πολεμικού Ναυτικού μας έχει στόχο την δημιουργία δύο Στόλων. Ένας με έδρα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.
Ο Στόλος της Σαλαμίνας, θα επιτηρεί το Αιγαίο ενώ τα πλοία από τον Ναύσταθμο της Σούδας θα αναλάβουν την επιτήρηση στην Α. Μεσόγειο, μίας πολύ επιφορτισμένης περιοχής.
Οι διαδικασίες αναμένεται να τρέξουν άμεσα. Κι ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δύο Στόλων. Αιγαίου και Μεσογείου, με τον πρώτο να έχει έδρα την Σαλαμίνα και τον δεύτερο την Σούδα. Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι να μπορεί να υποδέχεται και πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος, ακόμη και αεροπλανοφόρου.
Αυτά τα σχέδια θα εκτοξεύσουν την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού μας ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια για την παράνομη τουρκική " Γαλάζια Πατρίδα" την οποία ούτε ξέχασε, ούτε φυσικά ακύρωσε το τουρκικό καθεστώς.
Η δημιουργία «Στόλου Μεσογείου» και η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, μέσω της δημιουργίας πλήρους εγκατάστασης θα «χτυπήσει» τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ, Ανατολικά της Ρόδου, στα μικρασιατικά παράλια και η Τουρκία θα αισθάνεται μία μόνιμη θαλάσσια πίεση.