Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν προσωρινά διάφανο το δέρμα

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανακάλυψε μια αναπάντεχη νέα χρήση για μια κοινή χρωστική ουσία τροφίμων, αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να κάνει προσωρινά το δέρμα, τους μυς και τους συνδετικούς ιστούς διαφανείς! Η ανακάλυψη, η οποία δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους, θα μπορούσε να προσφέρει πολυάριθμες εφαρμογές στην ιατρική διάγνωση και έρευνα, όπως ο εντοπισμός τραυματισμών, η αναγνώριση όγκων και η βελτίωση της αιμοληψίας, καθιστώντας ευκολότερο να βρεθούν οι φλέβες.

Σε πειράματα που διεξήχθησαν σε ποντίκια, οι ερευνητές εφάρμοσαν τη χρωστική ουσία στο δέρμα των ζώων, καθιστώντας τα όργανά τους ορατά μέσω του κοιλιακού τοιχώματος και αποκαλύπτοντας τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο. Η χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε, η ταρταζίνη, είναι μια κίτρινη χρωστική τροφίμων που βρίσκεται συνήθως σε προϊόντα όπως τα Doritos. Σύμφωνα με την ομάδα, η διαφάνεια του δέρματος αντιστράφηκε μόλις η χρωστική ξεπλύθηκε, αποκαθιστώντας τη φυσική εμφάνιση.

 

Ο Dr. Guosong Hong, ανώτερος ερευνητής του προγράμματος, τόνισε τις δυνατότητες αυτής της τεχνικής στην ανθρώπινη ιατρική, δηλώνοντας:

Ο Hong υπογράμμισε επίσης τα πιθανά οφέλη για τους μικροβιολόγους, οι οποίοι θα μπορούν να βρίσκουν ευκολότερα τις φλέβες, μειώνοντας την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας.

Στους βιολογικούς ιστούς, η σκέδαση του φωτός συνήθως προκαλεί αδιαφάνεια. Ωστόσο, οι ερευνητές του Στάνφορντ απέδειξαν ότι συγκεκριμένες χρωστικές ουσίες μπορούν να μεταβάλλουν τον δείκτη διάθλασης των ιστών, μειώνοντας τη σκέδαση του φωτός και καθιστώντας τον ιστό προσωρινά διαυγή, ιδίως όταν εκτίθεται σε ορισμένα μήκη κύματος του φωτός.

Αν και πολλά υποσχόμενη, η τεχνική δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά της, ιδίως αν η χρωστική εγχυθεί κάτω από το δέρμα. Οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι πάντως για τις ευρείες επιπτώσεις αυτής της ανακάλυψης, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες μελετούν τα ζώα και εντοπίζουν τις ιατρικές παθήσεις.

 

Tags
Back to top button