Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα βακτήριο τόσο μεγάλο που μπορείς να το κρατήσεις στο χέρι σου

Ένα βακτήριο που ξεπερνά το θεωρητικό όριο που είχαν θέσει οι επιστήμονες σχετικά με το μέγεθος των βακτηρίων, εντόπισαν οι επιστήμονες να πλέει ο αρχιπέλαγος της Γουαδελούπης.

Πρόκειται για το βακτήριο «Thiomargarita magnifica», το μεγαλύτερο που έχει ανιχνευτεί ποτέ, και είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού, καθώς έχει το μέγεθος μιας βλεφαρίδας, δηλαδή είναι περίπου 5.000 φορές μεγαλύτερο από τα περισσότερα βακτήρια.

Κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα: Από την απομόνωση στην ενδυνάμωση

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να φθάσει έως και τα δύο εκατοστά.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πλούσιο σε θείο θαλάσσιο νερό ενός βάλτου της Γουαδελούπης το 2009, προσκολλημένο σε φύλλο ενός δέντρου.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα βακτήρια, το DNA δεν αιωρείται ελεύθερα μέσα στο κύτταρο, αλλά περιέχεται σε πολυάριθμους μικρούς σάκους που συνδέονται με μεμβράνη.

 

Μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο γνωστό βακτήριο είχε μήκος περίπου 750 μικρομέτρων.

Αυτό το βακτήριο δείχνει πως η ζωή στη Γη έχει ακόμα εκπλήξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε, λέει ο Ζαν-Μαρί Βολάντ.

 

Tags
Back to top button