Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδιο Σερβίας-Ουκρανίας και δυτικής χώρας - Τί κατήγγειλε ο Α. Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε την Ουκρανία και μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -χωρίς να την κατονομάσει- ότι βρίσκονται πίσω από μια σειρά απειλών -που αποδεικνύονται φάρσες έως τώρα- για ύπαρξη βόμβας σε επιβατικά αεροσκάφη της Air Serbia.

Ειδικότερα, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, περισσότερες από δώδεκα πτήσεις της Air Serbia αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Βελιγράδι ή στη Μόσχα λόγω απειλών για βόμβα ενώ το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου εκκενώθηκε τουλάχιστον τρεις φορές για τον ίδιο λόγο.

“Οι ξένες (μυστικές) υπηρεσίες δύο χωρών το κάνουν αυτό. Η μία είναι χώρα της ΕΕ και η άλλη είναι η Ουκρανία”, δήλωσε ο Βούτσιτς χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η Σερβία, η οποία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου και διατηρεί τακτικές πτήσεις προς τη Μόσχα. Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική “για λόγους αρχής”.

“Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε μια ελεύθερη χώρα και παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Μην αποφασίζετε για εμάς πότε θα ακυρώσουμε τις πτήσεις”, δήλωσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Βελιγράδι ψήφισε τρεις φορές υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Tags
Back to top button