Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εντάσεις στην κυπριακή βουλή - Εισβολή πολιτών στη συνεδρίαση (βίντεο)

Πρωτοφανή επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην Κυπριακή βουλή όπου συζητούταν η πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ προκειμένου να αμβλυνθεί η αντίδραση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναφορικά με την  απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα της Κύπρο με την Ελλάδα το 1950, το οποίο φέρεται να είχε προκαλέσει την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά την ομιλία του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη και όταν αναφέρθηκε σε μειοδότες, αντέδρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να βάλει τάξη και τον βουλευτή του ΕΛΑΜ να αποσύρει την αναφορά του.

Ακολούθησε ένταση και αποχώρηση από την αίθουσα των βουλευτών του ΔΗΣΥ, ενώ ακούστηκαν γιουχαΐσματα από πολίτες που βρίσκονταν στον εξώστη, κάποιοι από τους οποίους ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση και με τους βουλευτές του ΑΚΕΛ.

Κάποια στιγμή ο βουλευτής  του ΕΛΑΜ κατευθύνθηκε προς τα έδρανα του ΑΚΕΛ ζητώντας το λόγο από το βουλευτή του ΑΚΕΛ υποστηρίζοντας ότι τον αποκάλεσε αλήτη. Με την επέμβαση των υπολοίπων ο κύριος Παπαγιάννης επέστρεψε στο βήμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από την φρουρά της Βουλής και την προσωπική του φρουρά να παρέμβει για να βάλει τάξη και να οδηγήσει εκτός αίθουσας  όλους τους πολίτες που παρακολουθούσαν, διακόπτοντας για δέκα λεπτά τη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε ύστερα από τετράωρη συνεδρίαση, η οποία σημαδεύτηκε σε κάποιο σημείο από ένταση και μικροεπεισόδια, η κυπριακή Βουλή, με 30 ψήφους υπέρ και 20 ψήφους κατά, ψήφισε την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, η οποία προβλέπει ότι την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των σχολικών επετείων στις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων στα σχολεία θα έχει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ο νέος νόμος τροποποιεί τον προηγούμενο, ο οποίος έδινε την αρμοδιότητα στη Βουλή.

Η πρόταση νόμου είχε κατατεθεί από τον ΔΗΣΥ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος, εκτός από δύο, και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Απουσίαζαν έξι βουλευτές.

Την προηγούμενη απόφαση, με την οποία καθοριζόταν αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950, είχε χρησιμοποιήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, αποχωρώντας τον Φεβρουάριο από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Μετά τη σημερινή εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Tags
Back to top button