Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εμπόδιο το σύμφωνο σταθερότητας-Μητσοτάκης: Θέλουμε μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία και υπηρεσία πληροφοριών για να σώσουν την χώρα

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία και οι ορθές και έγκαιρες πληροφορίες θα σώσουν την Ελλάδα σε κάθε πολεμικό σενάριο  με την γειτονική Τουρκία.

Ο ίδιος τόνισε : "¨ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξε ορισμένες από τις πλάνες σχετικά με το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων. Ο πόλεμος δεν αφορά μόνο τον κυβερνοχώρο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα μη επανδρωμένα οχήματα. Πρόκειται για έναν σχεδόν παραδοσιακό πόλεμο χαρακωμάτων που για εμάς που ενδιαφερόμαστε για την ιστορία, μας θυμίζει κατά κάποιον τρόπο, μάλλον περισσότερο τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παρά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τόνους οβίδων. Και αυτό αναδεικνύει επίσης το γεγονός ότι κοιτάζοντας τη δική μας αμυντική βιομηχανία και την αμυντική μας ικανότητα στην Ευρώπη, είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

Έχουμε ξεφύγει! Διαταγή Καντίροφ στην αστυνομία για όσους προκαλούν αντισημιτικά επεισόδια..."Πυροβολήστε στο κεφάλι!"

Πρέπει να μάθουμε από την Ουκρανία. Ποια είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από την Ουκρανία, όσον αφορά στις πολεμικές επιχειρήσεις;

Βέβαια, πρέπει επίσης να πάρουμε διδάγματα από όσα συμβαίνουν ακόμη και στη Μέση Ανατολή και πώς είναι δυνατόν ο ισχυρότερος στρατός και σίγουρα ο ισχυρότερος μηχανισμός πληροφοριών στην περιοχή, να μην μπορέσει να προβλέψει αυτό που πραγματικά συνέβη, ένα από τα θέματα που συζητάμε επί του παρόντος, όταν εξετάζουμε το μέλλον του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και των νέων δημοσιονομικών κανόνων, σχετίζεται με το αν μπορούμε πράγματι να εξαιρέσουμε τις αμυντικές δαπάνες από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τις χώρες να δαπανούν περισσότερα για την άμυνα, επειδή η άμυνα είναι τόσο κρίσιμη για εμάς, για την ελευθερία και την κυριαρχία μας”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Το μεγάλο εμπόδιο του συμφώνου σταθερότητας για την Ελλάδα και την αμυντική μας βιομηχανία

Αυτή είναι η αλήθεια, και η πολυ-αναμενόμενη άνοιξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας θα αναμένει, αφού η Λαγκάρντ στην Αθήνα πίσω από τα γέλια  και τις φιλοφρονήσεις επέστησε αυστηρό δημοσιονομικό έλεγχο, λόγω ΗΠΑ, και γενικότερης γεωπολιτικής καταστάσεως πέριξ της Ευρώπης.

Σταθερός στόχος είναι η ελληνική αμυντική βιομηχανία να καταστεί λειτουργική, ανταγωνιστική και κυρίως εξωστρεφής, καλύπτοντας όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό των εγχώριων αναγκών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά όλα σκοντάφτουν στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας και μόνο σε αυτό.

Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας–Ισραήλ! Τουρκική ΜΚΟ στέλνει αυτοκινητοπομπή προς τη βάση του Ιντσιρλίκ

Η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την ταχεία μετάβαση στην αιχμή της τεχνολογίας και συνεπώς, είναι προτεραιότητα η συμμετοχή της χώρας μας σε προγράμματα έρευνας κι ανάπτυξης.

Με τον τρόπο αυτό, επενδύουμε στην οικοδόμηση τεχνογνωσίας, η οποία  θα επιτρέψει στις εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας να ενταχθούν αυτόματα στις αλυσίδες παραγωγής των προϊόντων που θα προκύψουν.

Την 110 ΠΜ στην Λάρισα και αεροδρόμιο Πάφου εξετάζουν οι ΗΠΑ  για να ξεφορτώσουν τεράστιο υλικό και προσωπικό για Ισραήλ

Οι ΗΠΑ μελετούν την χρήση της αεροπορικής βάσης της Λάρισας, και την αεροπορική βάση της Πάφου ως δύο εφαλτήρια για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

Οι Ισραηλινοί επίσης έχουν επιλέξει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως κόμβο για εμπορικές πτήσεις μεταφοράς πολιτών ή υλικών, σε περίπτωση που κλείσει ο ισραηλινός εναέριος χώρος.

Η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο είναι, υπό εξέταση  από τις ΗΠΑ, αφού η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι έχει φορτωθεί με μεγάλη δραστηριότητα.Όλα αλλάζουν και Ελλάδα και Κύπρο παίρνουν κύρια θέση για τις ΗΠΑ.

Ο Εντι Ζεμενίδης: Δούρειος ίππος του ΝΑΤΟ η Τουρκία  

Ο ομογενής Γερουσιαστής Εντι Ζεμενίδης εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), αναφέρει ότι “ Η Τουρκία έχει γίνει ο Δούρειος Ίππος του NATO και το  με φρικτές συνέπειες για τη Δυτική Συμμαχία”.

Η Τουρκία προσπαθεί να αγκαλιάσει τη Ρωσία και το Ιράν είναι η ίδια που εξακολουθεί να μιλάει για το μύθο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι σαφές πώς μια Τουρκία που έχει αυταρχικό καθεστώς και όπου δεν επιτρέπεταικ η κριτική από  δημοσιογράφους, και όπου οι άνθρωποι φυλακίζονται για δεκαετίες για ένα tweet, δεν θα μπορούσε ποτέ να προσχωρήσει σε μια  δημοκρατική ΕΕ.

Το ΝΑΤΟ  ωστόσο, έχει εξουσιοδοτήσει την Άγκυρα για χρόνια για να γίνει πιο αυταρχική, συμπεριλαμβανομένης των δηλώσεων Ερντογάν για την Χαμάς και την συνάντηση του ΥΠΕΞ Χ.Φιντάν με τον ΥΠΕΞ του Αφγανιστάν που είναι μέλος των Ταλιμπάν.

Οι Τούρκοι ήταν,είναι και θα είναι πάντα, το δεξί χέρι μιας ελίτ στην δύση, η οποία έχει τα δικά της σχέδια, ανεξάρτητα  από την επικρατούσα πολιτική.   

Tags
Back to top button