Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έλον Μασκ: Τι απαντά για το «poison pill» του Twitter

Τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου του Twitter δεν ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντας των μετόχων, δήλωσε ο Έλον Μασκ μετά την υιοθέτηση από την εταιρεία ενός μέτρου που θα την προστατεύει από εχθρικές προσφορές εξαγοράς.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε tweet άλλου χρήστη της πλατφόρμας σχετικά με τις μετοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, λέγοντας ότι με την αποχώρηση του Τζακ Ντόρσεϊ, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή».

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δημιούργησε ένα πρόγραμμα δικαιωμάτων μετόχων το οποίο ενεργοποιείται εάν κάποιο πρόσωπο ή ομάδα ατόμων αποκτήσει κυριότητα 15% χωρίς την έγκρισή του.

Έλον Μασκ: Θέλει να γίνει «αφεντικό» τριών κολοσσών – Ο τελευταίος που το είχε κάνει, είναι… φυγάς

Το σχέδιο, που έχει διάρκεια μόνο για ένα έτος, επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όποιος αναλαμβάνει τον έλεγχο της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω της συσσώρευσης ανοιχτής αγοράς πληρώνει σε όλους τους μετόχους ένα κατάλληλο ασφάλιστρο ελέγχου, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Παρασκευή. Η στρατηγική άμυνας αποκαλείται «poison pill» (δηλητηριώδες χάπι) και αναγνωρίζει στους υπάρχοντες μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν πρόσθετες μετοχές με έκπτωση, μειώνοντας ουσιαστικά το ιδιοκτησιακό συμφέρον του εχθρικού μέρους.

Είχε προηγηθεί η επιθετική προσφορά εξαγοράς του Twitter ύψους 43 δισ. δολ.

Απαντώντας σε ένα μεταγενέστερο tweet ενός χρήστη σχετικά με το εάν το λεγόμενο σχέδιο «poison pill» θα μπορούσε να ισοδυναμεί με «εγκληματική αμέλεια», ο Μασκ είπε ότι το σχέδιο θα μπορούσε να είναι «περισσότερο ανησυχητικό για άλλους πιθανούς πλειοδότες» αντί «μόνο» για αυτόν.

Από τη μέρα που έκανε την προσφορά, ο Μασκ δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter, σαν να ακολουθεί μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της προσφοράς του, σχολιάζει το Bloomberg.

Tags
Back to top button