Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Εξοπλιστικά: Ποιοί είναι οι καλύτεροι πελάτες των Αμερικανών;

Τα εξοπλιστικά μας φέρνουν πιο κοντά. Αυτό φαίνεται να σκέφτονται οι καλύτεροι πελάτες των Αμερικανών που δαπανούν δισεκατομμύρια για όπλα και πολιτική στήριξη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω από 100 χώρες αγόρασαν μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, τεθωρακισμένα άρματα, κτλ από την αμερικανική κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει πως σχεδόν όλοι αγοράζουν από τις Η.Π.Α. προφανώς με μόνη εξαίρεση τις χώρες που είναι σε διεθνές εμπάργκο πωλήσεων όπλων ή κάποιους παραδοσιακούς αντιπάλους των ΗΠΑ.

Δεκατρείς χώρες έχουν την μερίδα του λέοντος στις αγορές αμερικανικών όπλων. Αυτοί οι δεκατρείς έχουν αγοράσει το 2016 το 70% των όπλων.

Ο καλύτερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Μέση Ανατολή, η Σαουδική Αραβία πήρε το 20% των αμερικανικών εξαγωγών.

Μιλώντας στο 24/7 Wall St. ο Aude Fleurant διευθυντής του SIPRI εξήγησε πως οι ΗΠΑ πιστεύουν οτι το εμπόριο όπλων είναι μια πολιτική στρατηγική σχέση.

Για αυτό και θα δώσουν όπλα με μεγαλύτερη ευκολία σε χώρες του ΝΑΤΟ. Επίσης χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία, το Ισραήλ και η Αυστραλία θεωρούνται πιο αξιόπιστοι εταίροι.

Οι καλύτεροι πελάτες των ΗΠΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε απο την συνολική δαπάνη των 260 εκ. δολαρίων σε όπλα εισαγωγής τα 217 στις ΗΠΑ (ποσοστό 83,5%).

Η Αίγυπτος επίσης είναι καλός πελάτης. Απο το 1,5 δισ. για όπλα τα 238 εκ. $ πήγαν στις ΗΠΑ (ποσοστό 16%).

Το Μαρόκο απο τα 254 εκ. $ έδωσε τα 244 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ (ποσοστό 96,1%).

Το Μεξικό έδωσε ποσοστό 72,2%. Απο τα 388 τα 280 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ιαπωνία έδωσε στις ΗΠΑ το 93% της συνολικής δαπάνης για εισαγωγές όπλων. Απο τα 330 εκατομμύρια τα 307 εκ. δολάρια.

Η Νότιος Κορέα απο το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια έδωσε στις ΗΠΑ το 37,6%. Δηλαδή 501 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ιταλία έδωσε 511 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή το 58,9% απο τα συνολικά 868.000.000 που ξόδεψε. Το Ισραήλ έδωσε το 86,7%. 526 εκατομμύρια απο τα 607 εκατομμύρια δολάρια που πήγαν για εισαγόμενα όπλα.

Το Κατάρ απο τα 901 εκατομμύρια έδωσε τα 595 στην Αμερική, δηλαδή το 66%. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έδωσαν συνολικά 1,3 δισ. και απο αυτά τα 773.000.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποσοστό 60,5%

Η Αυστραλία έδωσε το 82%. Απο τα 1,1 δισ τα 869 εκ. $ πήγαν στις Η.Π.Α. Το Ιράκ έδωσε το 51%. Απο το 1,7 δισ. στις ΗΠΑ πήγαν 893 εκ. Τέλος απο τα 3 συνολικά δισ. της Σαουδικής Αραβίας ποσοστό 64%, δηλαδή 1,9 δισ. ήταν για αγορές αμερικανικών όπλων.

armynow.net

Tags
Back to top button