Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Εξετάζεται ρωσική μεσολάβηση στην κρίση με το Κατάρ

Τον διαφαινόμενο μεσολαβητικό ρόλο της Ρωσίας στην διπλωματική κρίση αραβικών κρατών με το Κατάρ, επισημαίνουν Ρώσοι σχολιαστές. Με δηλώσεις της στο πρακτορείο ‘sputnik news’ η Elena Suponina αναλύτρια του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, αναφέρει ότι «η Ρωσία όμως δεν θα πρέπει να παίξει ρόλο μοναδικού μεσολαβητή, αλλά να συμμετάσχει σε συλλογική προσπάθεια συμφιλίωσης των εμπλεκόμενων χωρών».

Η ίδια επισημαίνει πως ως τώρα, ελάχιστες είναι οι χώρες που έδειξαν ενδιαφέρον να αποκλιμακωθεί η κρίση ανάμεσα στο Ριάντ και τη Ντόχα. Και κατονόμασε την Τουρκία, το Κουβέιτ και το Ομάν που έχουν προταθεί ως μεσολαβητές. Από τότε που ξέσπασε η κρίση (στις 5 Ιουνίου) η Ρωσία υποστήριξε πως μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την εκδήλωση της κρίσης πως η Μόσχα δεν πρόκειται να αναμειχθεί στη διαμάχη, επειδή ενδιαφέρεται να έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πάντως, η Σαουδική Αραβία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, εξακολουθούν να επιμένουν ότι το Κατάρ θα πρέπει να απελάσει τα μέλη της Χαμάς, και άλλων ομάδων που έχουν χαρακτηρισθεί από τις γειτονικές του Κατάρ χώρες (αλλά μαζί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ) ως «τρομοκρατικές». Καθώς και να σταματήσει την υποστήριξη τρομοκρατών με το «DNA της al-Qaeda» και να τους φιλοξενεί σε εκπομπές του Al-Jazeera.

Οι καταγγελίες αυτές διατυπώνονται σε μια στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Mohammed Al Thani επισκέπτεται τη Μόσχα, για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, έχει απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον της χώρας του τις κατήγγειλε ως απόπειρα ανάμειξης στα εσωτερικά της και διακήρυξε πως η Ντόχα δεν σκοπεύει να πάρει αντίμετρα.

Tags
Back to top button