Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη στην Εξεταστική Επιτροπή για την περίφημη Λίστα Πέτσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Όπως γράφαμε ο βασικός μάρτυρας Μιχάλης Γκάλγκος εξέθεσε την κυβέρνηση παραδεχόμενος κυβερνητική παρέμβαση στο ζήτημα της μοιρασιάς του δημόσιου χρήματος. Παρά λοιπόν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις είχαμε και σήμερα ακόμα μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.
Σήμερα κατέθεσε ο Γεώργιος Φιλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, η οποία ελέγχεται για τη σύμβαση ύψους 1 εκατ. ευρώ που αφορά σε παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού, υλοποίησης στρατηγικής και διαχείρισης των σχέσεων της Ελλάδας με διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Φιλιόπουλος παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του επιδίωξε να εξαιρεθεί από τη Διαύγεια, με τη δικαιολογία πως αποτελεί μια «ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία». Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η εταιρεία δεν θα λειτουργούσε χωρίς διαφάνεια, καθώς θα προχωρούσε στην ανάπτυξη «συστήματος πλήρους διαφάνειας» στον ιστότοπό της.
Το πλέον σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι ότι το σχετικό αίτημα για εξαίρεση από τη Διαύγεια, διαβίβασε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η ίδια η κυβέρνηση κι όχι η εταιρεία, καθώς η τελευταία δεν είχε αυτή τη δυνατότητα.
Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, που εξέτασε τον μάρτυρα, «η κυβέρνηση υιοθέτησε το αίτημά σας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στάση που κράτησε το Μαξίμου στο συγκεκριμένο ζήτημα: με την Enterprise να εξαιρείται έτσι από την εύλογη υποχρέωση να δημοσιοποιεί τις πράξεις, τις αναθέσεις και τις συμβάσεις της εταιρείας.