Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Μύκονος

Έξαλλοι οι επιχειρηματίες για το lockdown στη Μύκονο: «Το νησί δεν υπάρχει χωρίς μουσική»

Έξαλλοι είναι οι επαγγελματίες της Μυκόνου λόγω της επιβολής μίνι lockdown.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση γιατί η Μύκονος είναι νησί διασκέδασης. Δεν μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι θα υπάρξει Μύκονος χωρίς μουσική και με περιορισμένο ωράριο» επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματιών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης του νησιού Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

«Ζητάμε τη βοήθεια της Πολιτείας. Να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία να μπορούν να διενεργήσουν χιλιάδες τεστ. Θα βοηθήσουμε εμείς στη διαμονή τους. Να αγοράσουμε τα τεστ για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (19/7).

Αναφερόμενος το αντίκτυπο των μέτρων (απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, παύση μουσικής) στον τουρισμό ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων εστίασης είπε: «Οι άνθρωποι που έχουν περάσει ένα δύσκολο χειμώνα θέλουν να διασκεδάσουν. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι ήρθαν στη Μύκονο που είναι ένα νησί διασκέδασης και πρέπει να είναι σε ένα νησί σιωπητηρίου και στη μία ώρα να πηγαίνουν για ύπνο. Πολλοί ακυρώνουν τις διακοπές τους και για τον Αύγουστο. Αν παραμείνουν τα μέτρα αυτά, είναι οριστικό τέλος για εμάς».

Lockdown στη Μύκονο: Τι λένε για τα μέτρα οι επιχειρηματίες

«Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και άμεσες και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού», δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος.

«Ως μόνιμοι κάτοικοι έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού» είπε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματιών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, ενώ σχολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων – που φτάνει το 50%- είπε ότι ως επιχειρηματίες «θέλουμε να πριμοδοτήσουμε επιπλέον με 150 ευρώ τον κάθε εργαζόμενο που θα πάει να εμβολιαστεί. Όσα λόγια και να τους λέμε, μερικοί δεν πείθονται. Προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο».

«Προτείνουμε μέτρα που να δίνουν και ασφάλεια και να προσπαθούν να αφήσουν τη Μύκονο να κρατήσει το χαρακτήρα της. Να επιβληθεί ξανά η χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, ιδίως στον παραδοσιακό οικισμό. Ζητάμε να γίνεται ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο νησί οι ανεμβολίαστοι τουρίστες» πρόσθεσε.

Lockdown στη Μύκονο: Αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία

«Η πανδημία είναι μεγάλο πρόβλημα. Τα κρούσματα είναι πολλά. Εισέρχονται πολλά κρούσματα, τα οποία δεν τα περιμέναμε», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κουκάς, αντιδήμαρχος Μυκόνου στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε «πιαστήκαμε λίγο αδιάβαστοι».

Σχολιάζοντας την απόφαση των τοπικών αρχών ο κ. Κουκάς είπε ότι απόφασή μας είναι να «βοηθήσουμε όλοι μαζί μέσα σε αυτό το διάστημα να πάρουμε μέτρα για να κατεβάσουμε τα κρούσματα» και όπως δήλωσε: «Οι επιχειρηματίες και ο δήμος θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν στους εργαζόμενους να εμβολιαστούν έστω και τώρα».

Ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολόγιας από την πλευρά του σημείωσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα νησιά είναι η αθροιστική επίπτωση» και ανέφερε ότι όταν ξεφεύγουν τα πράγματα σε μια περιοχή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιορίσεις τα πράγματα, από τα περιοριστικά μέτρα.

Tags
Back to top button