Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Εξαίσια προϊστορική τέχνη σε σπήλαιο της Γαλλίας, το 1924…

Στα τέλη του 1924, στο χωριό Ευγέτ του νομού Δορδόνης, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, ανακαλύφθηκε ένα σπήλαιο ανεκτίμητης παλαιοντολογικής σημασίας.Μέσα στο σπήλαιο αυτό, το οποίο κατά πάσαν πιθανότητα χρησίμευε ως τόπος λατρείας πριν από περίπου 100.000 χρόνια, βρέθηκαν χαραγμένες στους τοίχους παραστάσεις διαφόρων ζώων, μερικά εκ των οποίων είχαν ήδη εκλείψει από την Ευρώπη εδώ και χιλιάδες έτη.Μεταξύ των τοιχογραφιών συγκαταλεγόταν ένας βίσονας κι ένας ρινόκερος με δύο κέρατα επί της ρινός του. Αυτό που εξέπληττε τους επισκέπτες ήταν η εξαίσια λεπτότητα με την οποία ήταν ζωγραφισμένες οι παραστάσεις, πράγμα που οδήγησε τους ειδικούς να αναθεωρήσουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν αυτήν την πρώιμη τέχνη οι προϊστορικοί άνθρωποι.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 13/12/1924…
Tags
Back to top button