Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έχετε ποτέ δει αυτά τα σημάδια στα μάτια σας; Ειδικός εξηγεί τι πρέπει να κάνετε

Έχετε ποτέ κοιτάξει κάτι και αναρωτηθεί τι είναι αυτά τα περίεργα μικρά σημάδια ή οι κυματιστές γραμμές, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί;

Οι περισσότεροι από εμάς πιθανόν να έχουμε βιώσει την περίεργη σπάνια αίσθηση στα μάτια μας και ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολύ ενοχλητικό.

Ένας ειδικός υγείας έχει εξηγήσει τι πρέπει να κάνετε αν αρχίσετε να βλέπετε αυτά τα ενοχλητικά «φλοτέρ», όπως είναι γνωστά.

Ο Δρ. Ντάνιελ Πολυά από το Βασιλικό Αυστραλιανό και Νεοζηλανδέζικο Κολέγιο Οφθαλμολόγων εξήγησε ότι οι «φλοτέρ» είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης των υαλοειδών ινών (αυτές αποτελούν περίπου το 80 τοις εκατό του ματιού).

Εξήγησε στην Daily Mail Australia: “Είναι η συμπύκνωση των ινών κολλαγόνου. Μεγάλες μοριακές δομές κολλαγόνου συσσωρεύονται και ρίχνουν σκιές στον αμφιβληστροειδή σας, τις οποίες αντιλαμβάνεστε ως φλοτέρ.”

Και αυτές οι συσσωρεύσεις δημιουργούν το σχήμα αυτών των σκοτεινών κηλίδων ή κυματιστών γραμμών που συχνά βλέπουμε μετά από το να κοιτάξουμε ένα φωτεινό φως ή έναν λευκό τοίχο.

Άντρας τερματίζει την θεωρία πως η Γη είναι επίπεδη με μια απλή φωτογραφία

Τι μπορεί να σημαίνουν οι φλοτέρ

“Αυτό που είναι πραγματικά απογοητευτικό είναι όταν κάποιος έρχεται με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς από μια οπίσθια αποκόλληση υαλοειδούς που δεν έχει εξεταστεί νωρίτερα,” είπε ο ειδικός.

Η οπίσθια αποκόλληση υαλοειδούς (PVD) είναι μια κοινή κατάσταση που συνήθως είναι μια αβλαβής διαδικασία όπου το τζελ μέσα στα μάτια σας αλλάζει. Αν και μερικές φορές μπορεί να προκληθεί από αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και να προκαλέσει έναν μεγάλο δακτύλιο φλοτέρ στο μάτι.

“Για όσους έχουν PVD, υπάρχει πενταπλάσια πιθανότητα να αναπτύσσουν ρήξη στον αμφιβληστροειδή, και αν συμβεί ρήξη, υπάρχει 50 τοις εκατό πιθανότητα αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς,” είπε ο Δρ Πολυά.

Μια ρήξη αμφιβληστροειδούς είναι ακόμα θεραπεύσιμη με τη χρήση λέιζερ, αλλά ο ειδικός προσθέτει ότι γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να την εντοπίσετε νωρίς, καθώς μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βλάβη.

“Η PVD είναι κοινή και δεν είναι τόσο απογοητευτική να τη δεις, ενώ η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι απογοητευτική να τη δεις σε έναν ασθενή που θα μπορούσε να είχε κάνει νωρίτερα εξέταση όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι φλοτέρ,”

Πότε να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας

Ενώ μπορεί να είστε συνηθισμένοι να τους βλέπετε στα μάτια σας, είναι σημαντικό να δείτε έναν οπτικό όταν εμφανίζονται σε νεαρή ηλικία.

Ο Δρ Πολυά τονίζει ότι είναι «τόσο σημαντικό να δείτε έναν οπτικό όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά ένας επιπλέον σχεδιασμός στα μάτια».

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μπορεί να είναι μέρος της καθημερινής ζωής και μαθαίνουμε να τους αγνοούμε.

Ο ειδικός πρόσθεσε: «Η χειρουργική με λέιζερ μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί για να διασπάσει μεγάλους, προβληματικούς επιπλέοντες, αλλά έχει σχετικούς κινδύνους.»

Tags
Back to top button