Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 20 χρόνια από το φονικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό

Είκοσι χρόνια πέρασαν από το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό των 9 ρίχτερ, στον Ινδικό και κόστισε τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους, από 45 εθνικότητες που απολάμβαναν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη και άλλες χώρες. Ήταν ο τρίτος ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ στον πλανήτη. 

Όλα ξεκίνησαν με τον σεισμό των 9,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, την Ινδονησία. Είκοσι λεπτά μετά ένα ορμητικό τσουνάμι εισέβαλε στην στεριά. Έπληξε 18 χώρες του Ινδικού Ωκεανού και άφησε πίσω του πάνω από 220 χιλιάδες νεκρούς.

Σήμερα, στο Άτσε της Ινδονησίας, το σημείο μηδέν του ολέθρου, οι σειρήνες ηχούν στη μνήμη των θυμάτων. Οι μουσουλμάνοι προσεύχονται πάνω από τους μαζικούς τάφους, ενώ οι καθολικοί αφιέρωσαν την χριστουγεννιάτικη λειτουργία στους 150.000 νεκρούς της Ινδονησίας. Οι πληγές, όμως, παραμένουν ανοιχτές. 

Από το 2004, τα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας  έχουν δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας. Πλέον έχουν τοποθετήσει  συστήματα ανίχνευσης τσουναμιών στον Ινδικό Ωκεανό, ώστε στο μέλλον να αποτραπεί ένας παρόμοιος όλεθρος.

Tags
Back to top button