Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εισαγγελική έρευνα για νοθευμένο λάδι στην Ρώμη! Έδιναν στους τουρίστες σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη

Η ακρίβεια στο ελαιόλαδο πλήττει τις μεσογειακές χώρες με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα. Η μειωμένη παραγωγή, επίσης, δημιουργεί απατεώνες που δεν διστάζουν να πασάρουν κακής ποιότητας ή και νοθευμένο λάδι αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Μια τέτοια περίπτωση με «ελαιόλαδο μαϊμού» καταγράφεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ρώμη, όπου 50 εστιατόρια χρησιμοποιούσαν και έδιναν στους τουρίστες σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη, όπως αναφέρει το 

Τα εστιατόρια αυτά βρίσκονται, σύμφωνα με την ευρεία εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, στην περιοχή του Πάνθεον, το Τραστέβερε, την Πιάτσα Ναβόνα και την Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Στα μπουκάλια αναγράφονταν «αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής» και φέρεται να έχουν πωληθεί μεγάλες ποσότητες, πιθανότατα δεκάδες τόνοι.

Η έρευνα των Αρχών έχει επεκταθεί στην Κάτω Ιταλία και συγκεκριμένα την Απουλία (Puglia), όπου βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ευθύνεται για την νόθευση. Το λάδι διατίθετο έναντι 3 ευρώ ανά λίτρο, με την κανονική τιμή να ανέρχεται στα 9 ευρώ. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν ότι δεν ήταν ελαλιόλαδο αλλά επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο.

Σύμφωνα με ειδικούς στην Ιταλία, στην εν λόγω παράνομη διαδικασία πιθανότατα εμπλέκεται η Μαφία, η οποία με τον τρόπο αυτό «ξεπλένει» μέρος από τα «μαύρα» κέρδη της.

Tags
Back to top button