Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρήματα ηλικίας χιλιάδων ετών ήρθαν στο φως από άνοιγμα αιγυπτιακού τάφου

Τα μυστικά ενός αρχαίου αιγυπτιακού τάφου που ήταν κρυμμένα για χιλιάδες χρόνια έφεραν στο «φως» οι αρχαιολόγοι – Προκαλούν ανατριχίλα τα ευρήματα

Τρεις αρχαίες αιγυπτιακές κρύπτες ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Lund στην Gebel el Silsisla, μια περιοχή 65 χιλιόμετρα βόρεια του Ασουάν. Μέσα στις κρύπτες βρέθηκαν σκελετοί μωρών, ανδρών και γυναικών, κροκόδειλων και άλλων ζώων.

Από τα ευρήματα οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ολόκληρες οικογένειςς είχαν θαφτεί σε λαξευμένους τάφους τους βράχους κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Thutmose ΙΙΙ και Αμενχοτέπ II – περίπου 3.600 χρόνια πριν.
Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι δίπλα στους ανθρώπινους σκελετούς βρέθηκαν και απολιθώματα από κατσίκες αλλά και ένας σκελετός κροκοδείλου χωρίς το κεφάλι, έξω ακριβώς από τον ταφικό θάλαμο.
Τα νέα αυτά ευρήματα θα βοηθήσουν τους ερευνητές να αποκαλύψουν τη ζωή των ανθρώπων στη συγκεκριμένη περιοχή και να φέρουν στο «φως» άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

 

Tags
Back to top button